USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

З французької соратниці Путіна Марін Ле Пен зняли депутатську недоторканність

9 Листопада 2017 08:55
Вже невдовзі лідерка праворадикалів у Франції Марін Ле Пен зможе постати перед судом. Національні збори Франції погодилися на позбавлення її депутатського імунітету.

Тепер голову партії «Національний фронт» можуть допитати, в тому числі й примусово, повідомляє ТСН.

Причиною позбавлення імунітету стало розслідування щодо публікацією Ле Пен у Twitter сцен насильства, яке здійснюють члени терористичного угруповання «Ісламська держава». У своїх публікаціях в грудні 2015 року Ле Пен розміщувала сцени страт, які здійснювали бойовики, зокрема вбивство американського журналіста Джеймса Фолі. Згідно з французьким законодавством, публікація фотографій або відео зі сценами насильства може каратись ув'язненням до двох років та штрафом у 75 тисяч євро.

У парламентському комітеті зазначили, що запит судді щодо необхідності позбавлення Ле Пен імунітету є «серйозним і справедливим».

До слова, ще влітку проти Марін Ле Пен розпочали офіційне розслідування. Лідерку «Національного фронту» звинувачують у розтраті коштів Європарламенту. Зауважимо, депутатської недоторканності колишнього кандидата в президенти Франції позбавив також Європарламент.

На початку 2017 року Марін Ле Пен назвала антиросійські санкції «абсолютно безглуздими». В разі своєї перемоги на виборах глави держави Ле Пен пообіцяла визнати Крим частиною Росії, оскільки не вважає анексію Криму Росією незаконною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Йошта Показати IP 9 Листопада 2017 11:22
В растов *ля, в растов беги !!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus