USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині не вистачає житла для переселенців

19 Лютого 2015 13:45
У Шацькому районі нема жодного помешкання, де могли б оселитися українці зі Сходу.

Чергова хвиля внутрішньої міграції в Україні пов’язана із загостренням подій на сході. За останні тижні кількість людей, які шукають прихистку на території Волинської області, збільшилася удвічі – від 2 тисяч до 3 тисяч 377 осіб, - інформує «Волинська газета».

У напруженому режимі працюють волинські рятувальники. Представники облуправління ДСНС разом із колегами з інших регіонів приймають осіб, які залишають свої домівки на Донеччині та Луганщині, безпосередньо на головному вокзалі столиці, звідки їх відправляють залізницею у різні куточки України.

На Волині ж, наразі, найгострішою проблемою є створення запасу житла для внутрішньо переміщених осіб. Сформовано базу таких помешкань. Більшість їх – у селах. Усього в області таких об’єктів – 71. Розмістити в них можна 385 людей. Враховуючи потік переселенців зі сходу, цього житла вистачає лише на місяць, наголосив під час оперативної наради заступник начальника управління ДСНС України у Волинській області Костянтин Романчук.

Помешкання, що може бути придатним для проживання внутрішньо переміщених осіб, шукають у кожному районі. Однак найгірше з такими об’єктами – в Шацькому (там вільних осель – жодної!), Луцькому та Ковельському районах.

Попри те, що загальна кількість переселенців в області сягнула вже майже 4 тисяч, до центрів зайнятості звернулося лише 507 із них. Працевлаштовано усього-на-всього 141 особу. Зрозуміло, що частина з категорії внутрішньо переміщених осіб, які шукають на Волині дах над головою, пенсіонери, мами з дітьми. А що роблять інші?.. Пошукати відповіді на це питання мали б в управлінні внутрішніх справ, вважає голова облдержадміністрації Володимир Гунчик. Принаймні поява в містах області «крутих донецьких парубків», які мають гроші й не потребують роботи – беззаперечний факт. Як і те, що їх під мобілізацію використати майже нереально.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини раніше, варіанти вирішення «квартирного питання» луцькі переселенці пропонують меру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus