USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Продавцям морозива заважає спека. ВІДЕО

24 Липня 2010 13:32
За рік середній українець з'їдає близько 2,5 кг морозива. Порівняно з європейцями та американцями - це мізер, кажуть експерти. В Старому світі цей показник перевищує 8 кг на особу, в Новому - сягає 20 кг. Частково пояснюють відносну байдужість громадян до морозива невпевненістю у якості продукту.
Зокрема голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко переконана: морозиво, що продається в Україні, вироблене не з природних продуктів і жодної користі не несе.

«Морозива в Україні якісного і такого, що треба давати дітям, не існує. Воно має емульгатори, воно має стабілізатори, воно має антибіотики, воно має і всі добавки, в тому числі генетично модифіковані. Дітям морозиво в Україні давати не варто. Нічого не заважає купити на базарі домашніх вершків і дати дитині з фруктами, зробити домашній йогурт, домашнє морозиво. Не треба труїти своїх дітей», - радить голова Всеукраїнської екологічної ліги Тетяна Тимочко.

Виробники морозива називають такі закиди в бік свого продукту абсурдними, і запевняють, що готують морозиво так само, як і багато років тому.

«Державні стандарти на морозиво ні трохи не змінилися. Вони трошки розширилися. Істотно технологія виробництва теж не змінилася. Є морозиво, яке випускається за технічними умовами, які теж затверджуються. Щоб всі наші споживачі розуміли - стабілізатори, емульгатори, інші наповнювачі, та інші інгредієнти продукції - всі сертифіковані в Україні, всі проходять через Міністерства охорони здоров'я», - переконує директор «Холодокомібнату №4» Валентин Середа.

Не менш консервативні і українські споживачі. За словами продавців морозива - найбільш популярним у громадян залишається традиційний білий пломбір.

«Зараз дуже багато беруть білий пломбір, зазвичай. А діти дуже люблять світлофор, заморожений лід. Біле, звичайно, більше беруть», - каже продавець морозива Лілія.

Та як не дивно, у спеку холодного десерту люди купують не надто багато. За словами виробників, якщо температура на вулиці перевищує 28 градусів, продажі падають, оскільки люди надають перевагу воді, а не солодощам.






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus