USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

29 листопада: події, факти, дні народження

29 Листопада 2015 00:00
Сьогодні день народження відзначає українська акторка театру й кіно, народна артистка України Тетяна Назарова (на фото).

З нагоди свята Інформаційне агентство Волинські Новини зичить іменинниці успіхів та здоров'я. Миру і нехай кожен день починається з добрих новин.

Сьогодні - День солідарності з палестинським народом. Цього дня в 1947 році Асамблея ООН прийняла резолюцію про розділ Палестини.

Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Торік розпочався перший тур Вищої аматорської ліги з волейболу серед чоловіків в обласному цетрі Волинської області.

Два роки тому у цей день у Луцьку подружжя представило роботи древнього мистецтва. На виставці картин-гобеленів подружжя Андрія та Галини Микитів з Володимира-Волинського показали 30 робіт, кожна з яких присвячена конкретній події.

Окрім того, видання писало, як українці в цей день утворили євроланцюг. Тоді живий ланцюг на підтримку євроінтеграції від Києва до кордону з Польщею сформували тисячі українців.

Також редакція інформувала про приїзд Воплі Водоплясова в Луцьк. Детальний фоторепортаж дивіться ТУТ.

У 2012 році редакція розповіла про десять найкращих шоколадних крамниць у світі. Так, шоколадним гурманам радять їхати до Франції, Бельгії, Швейцарії, Іспанії, США або Японії.

У 2010 році в мережі з'явився топ-5 найдорожчих покупок чиновників за бюджетні гроші. Так, надзвичайно необхідні українській армії "тропічні" черевики закуповували за ціною, що утричі більша за ринкову. А ремонт туалетів у сільській школі на Львівщині обійшовся бюджету майже в мільйон гривень.

Народилися:

29 листопада народилися український письменник, драматург, журналіст Григорій Квітка-Основ'яненко, український етнограф і фольклорист Матвій Симонов, французький лікар-психіатр, один з основоположників невропатології та психотерапії, винахідник душу Шарко Жан Шарко, англійський електротехнік, автор «правила правої руки» для визначення напрямку індукційного струму Джон Флемінг, англійський та ірландський письменник і вчений, історик літератури, фантаст, казкар Клайв Стейплз Льюїс (цикл «Хроніки Нарнії»), український письменник Григорій Стрілець («На золотих богів», «Заквітчаній сон», «Мати»), французький президент у 1995-2007 рр. Жак Ширак, австрійський футболіст і тренер Ернст Хаппель, український письменник, розстріляний у 1934 Григорій Косинка, український футболіст Юрій Войнов, англійський блюзовий музикант Джон Майалл, американський кінорежисер, продюсер і письменник Джоель Коен, українська веслувальниця, призер Олімпійських ігор Ірина Калімбет, валлійський футболіст Райан Гіггз, український футболіст Андрій Воробей.

Сталося:

1830 — у Варшаві почалось польське національно-визвольне повстання. Російський цісаревич Костянтин Павлович ледь не загинув і відступив із царськими військами за Буг. Повстання було придушене 1831 року.

1899 — засновано іспанський футбольний клуб «Барселона».

1929 — американський пілот Річард Берд з трьома компаньйонами першим у світі перелетів Південний полюс літаком.

1955 — у Севастополі вибухнув і затонув радянський лінкор «Новоросійськ», загинуло близько 1000 людей (за офіційною статистикою 608).

1983 стіни Іваничівської СШ №2 здригнулись від вибуху "навчальної" гранати. Учитель Юрій Лелюков прикрив своїм тілом бойову гранату, яка вибухнула посеред уроку в наповненому учнями класі. Ціною свого життя врятував 26 учнів.

1999 — з метою запровадження атрибутів української державності Указом Президента №1507/99 було постановлено, що офіційними символами глави держави є: Прапор (штандарт) Президента України, Знак Президента України, Гербова печатка Президента України, Булава Президента України.

2007 — депутати від виборчих блоків «БЮТ» та «Наша Україна – Народна Самооборона» створили коаліцію у новообраній Верховній Раді 6-го скликання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus