USD 38.80 39.10
  • USD 38.80 39.10
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.97

Бізнесу Ахметова та Медвечука готуємо блокаду, – Парасюк на «Княжому»

20 Серпня 2017 13:08
Учасники блокади ОРДЛО готуються до нових дій, які матимуть на меті відібрати економічні важелі впливу на Україну в Росії та дотичних до неї олігархів.

Про це розповів учасник російсько-української війни і блокади ОРДЛО, народний депутат України Володимир Парасюк на гутірках фестивалю «Княжий» у Володимирі-Волинському.

Зі слів нардепа, вже є коло однодумців, які розробляють механізми, аби обмежити можливість отримувати надприбутки в Україні олігархам Віктору Медведчуку та Рінату Ахметову, які близькі до Путіна.

Читати ще: Активи кума Путіна в Україні: чотири нардепи, газ та вугілля

«Ми побачили, що блокада ОРДЛО дала ефект, і тотальне фінансування тимчасово окупованих територій припинилося. А до цього вони вже ставали на ноги, навіть про пенсії почали говорити. Тепер у них немає економічних перспектив, поки літо – ще нічого, якісь огірочки люди вирощують, а далі зрозуміють, що для них справді значить Україна. Відтак, ми працюємо над новою блокадою. Бо ж схеми Медведчука та його корупційний вплив розповзся по всій Україні, зокрема дістався і Волині. Через незаконні труби сюди закачують дизель і продають на наших заправках», - розповідає Володимир Парасюк.
Зі слів нардепа, в проросійських олігархів значний фінансовий ресурс, втім, їхні слабкі сторони вдалося виявити.

ЧИТАТИ ЩЕ: «У НАЙБЛИЖЧОМУ МАЙБУТНЬОМУ ВІЙНА ЗАКІНЧИТЬСЯ», - ПАРАСЮК

«Ми побачили їхню вразливість: існуючі ресурси вони використовують вже впродовж 25 років, нічого нового не створюючи. А воюють за свої фінансові та впливові важелі одними і тими ж є методами: підкуп, шантаж та інформаційна війна. А ми готуємося до того, щоб протидіяти цьому», - каже Парасюк.
Щоб зрозуміти про що йдеться, нардеп навів приклад.

«Є Бурштинська теплова електростанція, яка належить Ахметову. Там люди зорганізувалися і хочуть її забрати від цього олігарха. Але прийти під підприємство, заблокувати, сказати, що воно наше – це нічого не дасть. Бо ж питання не у тих будівлях та трубах. А питання в тому, як далі цим управляти. Адже є корпоративні рахунки, право власності й кошти з тих розвалюх і надалі потраплтимуть їм у кишеню. Тому варто багато думати й шукати механізми, як ці структури передати в державу. Є такий потужний фахівець в паливно-енергетичному комплексі Андрій Герус, він зараз допомагає шукати шляхи вирішення. Варто відзначити, що 90% всіх фірм, які працюють на їхню систему, – не українські й давно заховані на офшорах. Та вже є певні напрацьовані ініціативи, які з часом будуть виносити на ухвалення у Верховну Раду», - запевнив Володимир Парасюк.

Бурштинську ТЕС свого часу завдяки написаним під нього умовам приватизував олігарх Ринат Ахметов. Нардепи від «Самопомочі» намагалися ініціювати реприватизацію Бурштинівської ТЕС і з’ясувати, наскільки законно ТЕС відійшла до групи компаній ДТЕК Ахметова. Своєю чергою, нещодавно нардеп від Народного фронту волинянин Ігор Лапін вступився за бізнес Ахметова. Намагання нардепів він назвав ледь не спробою рейдерства.
Як наголошував раніше нардеп Сергій Лещенко, нині олігарх Віктор Медведчук має в Україні кращі умови, ніж за часів президентства Віктора Януковича. Йдеться, зокрема, про ринок скрапленого автомобільного газу, де для нього, як стверджує нардеп, створили «тепличні умови», «зачистивши конкурентів».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
МАКС Показати IP 20 Серпня 2017 13:42
Згадав, як це неп*трібство вело себе із нашими на блокпостах, і так захотілося плюнути в його сопливу пику... .. Блокду воно готує - "кашлянуть" тобі пару мільйонів - і побіжиш іншу пісню співати.
олег до МАКС Показати IP 20 Серпня 2017 14:56
ЧОМУ ТИ НАПИСАВ ПРО ЙОГО ЛИШЕ , АНУ НАПИШИ ТЕЖ ПРО ГУНЧИКА , ПОРОШЕНКА ,ГРОЙСМАНА ,ЧОМУ ВОНИ ВСІ РОКИ ВІЙНИ ТОРГУВАЛИ З ВИРОДКАМИ ЯКІ ВБИВАЛИ НАШИХ ЛЮДЕЙ, А ЩО ДО БЛОКАДИ -РІШЕННЯ ПРАВИЛЬНЕ , СЬОГОДНІ ПРИЇХАЛА ТІТКА З ДОНЕЦЬКА( ПОГЛЯДИ УКРАІНА-ФАШИСТИ) ЇЇ СИН ПОЧАВ ІЗДИТИ ВИДОБУВАТИ ВУГІЛЛЯ НА ТЕРИТОРІЮ УКРАЇНИ , БО ТАМ ДІЙСНО ШАХТИ ПОЗАКРИВАЛИСЯ ТАК ЯК НЕМАЄ ЗБУТУ,І ЩО САМЕ ГОЛОВНЕ ЇХНІ ПОГЛЯДИ НЕ ПОМІНЯЛИСЯ І МАБУТЬ НЕ ПОМІНЯЮТЬСЯ ХОЧ ТИ ІМ НА ГОЛОВУ Г...НА НАКЛАДИ, А ТЕПЕР ПИТАННЯ ДЛЯ ЧОГО ТОЙ НЕПОТРІБ УКРАЇНІ ПОТРІБЕН І ЧИ ДОВГО ТАМ БУДУТЬ ЗАСІДАТИ МАВПИ З АВТОМАТАМИ ЯКЩО НЕ БУДЕ БАБЛА, І ЩО ЖЕРТИ БУДУТЬ ТІ ХТО ПІДТРИМУЄ ЇХ.
13 Показати IP 20 Серпня 2017 14:42
чому цей персонаж досі не сидить?
Олег Показати IP 20 Серпня 2017 14:52
Парасюк без особистої вигоди нічого не робить. Ясно що єдеться про те щоб відібрати у цих олігархів на користь іншого який йому та йому подібним щедро заплатить.
Кора до Олег Показати IP 21 Серпня 2017 08:48
так як ти кажеш, то себе захищають прихвостні папіка. прийде час і до вас. удете драпати і... сидіти.
Як я відстав?!? Показати IP 20 Серпня 2017 20:37
Раніше думав,щодепутат ВР це костюм ,краватка іт д .Виявляється,що костюм «гопника» саме те для депутата.
ВОЛОДЯ ЗГОРАНСЬКИЙ Показати IP 21 Серпня 2017 00:44
Вовчику швидше вже блокуй... и пиарся! Блокуй трьох бариг и не забудь нашого резиденте Пецю Липецького-Раше!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus