USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Депутати Луцькради з’ясовували, коли запрацює школа № 27

31 Жовтня 2017 14:36
Нову школу у 55-му мікрорайоні Луцька здадуть в експлуатацію наступного року, якщо об’єкт співфінансуватимуть з державного бюджету.

Про це йшлося 31 жовтня під час дня депутата, присвяченому ознайомленню з будівництвом ЗОШ №27 у 55-му мікрорайоні Луцька.

Депутати та посадовці міської ради оглянули приміщення школи та ділянку, на якій планують побудувати спортзал.

Як розповів генеральний підрядник, директор ТзОВ «Житлобуд-2» Леонід Стефанович, наразі виділені кошти практично освоєні. Додаткових грошей до кінця року, з його слів, виділяти непотрібно. Краще їх передбачити у першому кварталі 2018 року, щоб навесні будівельники змогли остаточно завершити роботи, а 1 вересня діти пішли б на навчання. Він зауважив, що наразі у приміщеннях потрібно підтримувати температуру бодай на рівні 10 градусів, щоб зберегти у хорошому стані стелі, лінолеуми тощо. Генпідрядник зазначив, що школа з басейном є другим етапом будівництва, першим був ДНЗ, побудований поряд, а третім повинен стати спортивний зал.

Як зазначив радник Луцького міського голови Ігор Поліщук, 15 мільйонів гривень, які мали б прийти як субвенція з держбюджету на соціально-економічний розвиток і про які говорив нардеп Ігор Лапін, наразі не надійшли. Підприємець на власний страх і ризик вкладає свої кошти з надією на те, що гроші, які обіцяв Лапін, надійдуть. Крім того, зі слів Ігоря Поліщука, є доволі багато інших питань. Він додав, що зі слів директора департаменту економічної політики міськради, на обладнання, завершення робіт та усі інші потреби потрібно близько 40 мільйонів гривень. Також потрібно побудувати спортзал, який коштуватиме ще 25 мільйонів. Радник Луцького міського голови зауважив, що без спортзалу відкривати школу не можуть, адже басейн не замінить його і взимку діти не зможуть займатися фізкультурою на вулиці. Отже, звертатимуться до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, аби він допоміг виділити кошти на це з держбюджету, як посприяв у виділенні коштів на будівництво обласного перинатального центру. З міського бюджету будуть готові виділити 10-15 мільйонів на завершення робіт наступного року за умов співфінансування з інших бюджетів, але поки виділити 60-65 млн у міста немає можливості. Так, бюджет наступного року за прогнозами буде значно складнішим, ніж поточний. Тому спілкуватимуться з народними депутатами, обраними у різних округах Волині.

Щодо 20 мільйонів, які були передбачені у міському бюджеті на будівництво школи та половина з яких була спрямована на ремонт вулиці, він зауважив, що до школи не було жодного доїзду і батьки не могли б підвозити до навчального закладу дітей. Нині бачать результат освоєння коштів, виділених на ремонт вулиці Липинського – наступного тижня об’єкт здадуть в експлуатацію, до школи можна буде дістатися як пішки, так і автівкою. До того ж, буде дорожня розв’язка з можливістю проїхати з вулиці Карпенка-Карого на вулицю В’ячеслава Чорновола. Тому радник міського голови переконався у правильності рішення.

Чи вдасться відкрити школу до 1 вересня 2018 року, зі слів Ігоря Поліщука, залежить від того, скільки нардеп Ігор Лапін та, можливо, інші депутати, обрані від Волині, зможуть «вибити» коштів по соцекономі та в якому обсязі буде виділена субвенція з Державного фонду регіонального розвитку. Цьогоріч, на жаль, з ДФРР на об’єкт не виділили ані копійки, а обіцяні 15 мільйонів соцеконому ще не надійшли. Тож підприємець змушений використовувати власні кошти, аби об’єкт зміг успішно перенести зиму.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Юля Показати IP 31 Жовтня 2017 15:11
біля школи неможливо пройти,треба перелітати,бездоріжжя,а там живуть люди
123 Показати IP 31 Жовтня 2017 16:21
А наші шановні забудовники набравши купу земельки та побудували сотню будинків не мають бажання співфінансувати будівництво школи ???!!!!!! Чи виділяючи землю під забудови не потрібно створювати інфраструктуру: будувати школи, садочки, поліклініки, соціальні приміщення і т.д. !!!!!!
р Показати IP 31 Жовтня 2017 17:57
школа буде дороблятись ще років 3
aNAT Показати IP 31 Жовтня 2017 21:07
А ДО ШКОЛИ ЙШЛИ ПО ТІЙ НОВІЙ ДОРОЗІ, ЯКУ ОБІЦЯЛИ ЗРОБИТИ, А ПО ФАКТУ ЗРОБИЛИ ЛИШЕ МІЖ БУДИНКАМИ ТА КОМЕРЦІЄЮ???? (Я ТО ДУМАЮ, ЧОМУ ТАК ЗРАНЕЧКУ АВТОДОР АКТИВІЗУВАВСЯ НАВІТЬ АСФАЛЬТ ПРИВЕЗЛИ.... :)))
Лаша Показати IP 31 Жовтня 2017 22:45
Ми зробили дорогу до школи, а школи нема. Правильна послідовність.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus