USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Ставленик Садового погорів на хабарі у майже 5 млн

2 Квітня 2019 20:33
Співробітники Служби безпеки викрили директора одного з комунальних підприємств Львівської міської ради на вимаганні хабара у 4,7 млн гривень.

Про це повідомляє прес-служба СБУ, пише Українська правда.

Відзначається, що чиновник організував схему фіктивного постачання вапна, що мало використовуватись для стабільного функціонування станції очистки фільтратів Грибовицького сміттєзвалища.

«За задумом зловмисника планувалося використання лише третини від передбаченої кількості вапна та отримання очільником КП неправомірної вигоди в розмірі 65% від суми перерахованих коштів за фактично непоставлений товар», – повідомили у відомстві.
Також директор КП мав отримувати «відкат» з кожного поставленого кілограма вапна.

Зловмисник вимагав у місцевого підприємця 4,7 млн грн за визнання його переможцем відкритих торгів і підписання з ним договору поставки вапна з подальшою фальсифікацією документації про нібито поставлену продукцію.

«Правоохоронці затримали директора на робочому місці під час одержання частини хабара в сумі понад 400 тисяч гривень», – зазначили в СБУ.
Наразі очільник одного з комунальних підприємств Львівської міськради перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Вирішується питання щодо повідомлення йому підозри за ч. 3 ст. 368 ККУ (одержання хабара) та обрання міри запобіжного заходу.

Силовики зазначили, що наразі перевіряється причетність інших чиновників Львівської міськради до схеми.
Як відомо, 29 травня 2017 року на Грибовицькому сміттєзвалищі під Львовом виникла пожежа. Згодом з'явилася інформація, що під час гасіння пожежі стався зсув сміття. В результаті під завалами опинилися троє рятувальників. Надзвичайники загинули. За фактом зсуву відкрито кримінальну справу. Пізніше стало відомо, що на Грибовицькому сміттєзвалищі утворилася тріщина завдовжки близько 80 м і завширшки до 2,5 м в окремих місцях. Вершина сміттєвої гори просіла з часу першого зсуву на 2,5 м.

Тим часом, мера Львова Андрія Садового звинуватили у безгосподарності. Так, мовляв, за 11 років на посаді мера Львова можна було вирішити проблему зі сміттям, - вважає прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. А на думку очільника Харкова Геннадія Кернеса, міський голова Львова Андрій Садовий сам зробив проблему зі сміттям політичною. Насправді вирішення сміттєвої проблеми це господарська робота мера.

Окрім того, львівське сміття ночами звозили і на луцьке звалище. Цю інформацію у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини підтвердив директор КП «Луцьккомунтранс» Валерій Кузьмич. Директор розповідав, що свого часу зі Львовом підписали відповідну угоду про вивезення сміття з міста на Волинь і «нічого страшного у тому немає».

Натомість, як повідомлялося раніше, весь комплекс разом із сміттєсортувальною лінією на міському полігоні твердих побутових відходів у селі Брище, поблизу Луцька, розрахований лише на 15 років.

Варто додати, сміття, яке збирають на вулицях Львова, після Грибовицької трагедії розвозили по всій Україні. Декілька днів самоскиди з сусідньої області прямували і на Волинь – до луцького полігону твердих побутових відходів. Окрім того, як повідомлялося раніше, сміття зі Львівської області викидали у волинських лісах. Зокрема, його помітили у Ківерцівському районі, намагались висипати під Колками та на Локачинському полігоні. Автівки з львівським сміттям, яке кілька місяців активно “розтягували” по Україні, дісталися й до Володимира-Волинського.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Луч Показати IP 3 Квітня 2019 08:39
та не може такого бути вони ж святі!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus