USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Екс-соліст гурту «Ляпис Трубецкой» просить Україну про громадянство

24 Січня 2015 18:05
Лідер гурту Brutto (колишній «Ляпіс Трубецькой») Сергій Міхалок та його продюсер Антон Азізбекян звернулися до віце-прем’єр-міністра – міністра культури В’ячеслава Кириленка з проханням допомогти в отриманні права на постійне проживання в Україні.

Про це повідомляє УНІАН з посиланнм на прес-службу Міністерства культури.

Міхалок пояснив, що підтримка гуртом «Ляпіс Трубецькой» революційних подій в Україні негативно і вороже сприймається владою Білорусі та Росії, які створюють перешкоди для повноцінного творчого процесу. Тому лідер Brutto та його продюсер, не відмовляючись від білоруського громадянства, вирішили отримати право на постійне проживання в Україні.

Зі слів Міхалка, у 2015 році його гурт планує два всеукраїнських концертних тури, запис нового альбому та кліпів в Україні.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, у лютому Сергій Міхалок і гурт BRUTTO дадуть концерт у Луцьку в рамках всеукраїнського туру.

ЧИТАТИ ЩЕ:ЛІДЕР ГУРТУ «ЛЯПИС ТРУБЕЦКОЙ» ЇДЕ В ЛУЦЬК

Кириленко, своєю чергою, звернувся з листом до міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з проханням якнайшвидше надати дозвіл на постійне проживання в Україні Міхалку та Азізбекяну.

Довідка. «Ляпис Трубецкой» - білоруський панк-рок-гурт, створений у вересні 1989 року. В середині 2000-х років «Ляпіси» під керівництвом Міхалка почали виступати із текстами, сповненими різкої соціальної критики. Як наслідок, у Білорусі «Ляпіс Трубецькой» потрапив у чорний список музикантів. У 2014 році концерти гурту в Росії скасовувалися через «антиросійські висловлювання». «Ляпіс Трубецькой» від початку підтримував Революцію гідності. Пісня «Воїни світла» стала одним з неофіційних гімнів Майдану.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Думка Показати IP 24 Січня 2015 18:12
Все просто. Ляпіси останнім часом втратили популярність. І щоб якось нагадати про себе, вони вирішили підтримувати останні події в Україні. Очевидно, що це їм мало допомогло.
Анонім Показати IP 24 Січня 2015 18:53
Подвінше громадянство заборонено законом України. Давай Міхалок, до свіданія!
Анонім до Анонім Показати IP 24 Січня 2015 18:54
Подвійне*
дідо до Анонім Показати IP 24 Січня 2015 18:55
а губернатор пан Коломойський? Га, друже?
122 до дідо Показати IP 24 Січня 2015 18:59
Своїм можна і з такім капіталом...
33 квартал до дідо Показати IP 25 Січня 2015 00:58
у него тройное гражданство,а закон распастраняеться только на тех у кого двойное))
Хлоп Показати IP 25 Січня 2015 10:30
Коли вiн був товстiший, його пiснi були добрiшими))
Volynyaka Показати IP 25 Січня 2015 11:36
ВН, а до чого тут "...ПРОСИТЬ УКРАЇНУ ПРО ГРОМАДЯНСТВО..." ??? Якщо ж самі пишете що: "Сергій Міхалок та його продюсер Антон Азізбекян звернулися до віце-прем’єр-міністра – міністра культури В’ячеслава Кириленка з проханням допомогти в отриманні ПРАВА на ПОСТІЙНЕ ПРОЖИВАННЯ В УКРАЇНІ." А набуття ГРОМАДЯНСТВА УКРАЇНИ і ПРАВО НА ПОСТІЙНЕ ПРОЖИВАННЯ В УКРАЇНІ це дві різні речі. ПРАВО НА ПОСТІЙНЕ ПРОЖИВАННЯ В УКРАЇНІ можуть мати іноземні громадяни та особи без громаднства. По́свідка на пості́йне прожива́ння (ППП) (англ. residence permit) — документ, що підтверджує право іноземця чи особи без громадянства на постійне проживання в країні. В Україні іноземні громадяни можуть отримати посвідку на постійне проживання на підставі Дозволу на імміграцію. Дозвіл на імміграцію — рішення спеціально уповноваженого центрального органу виконавчої влади з питань імміграції та підпорядкованих йому органів, які надають право іноземцям та особам без громадянства на імміграцію. Дозвіл на імміграцію надається для певних категорій іммігрантів згідно з законами України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства» та «Про імміграцію» у межах квот, встановлених Кабінетом Міністрів України Порядку формування квоти імміграції, Порядку провадження за заявами про надання дозволу на імміграцію і поданнями про його скасування та виконання прийнятих рішень від 26 грудня 2002 р. № 1983], або поза квотою імміграції. Посвідка на постійне проживання оформляється Державною міграційною службою на підставі Дозволу на імміграцію в порядку, встановленому МВС та прибуття на постійне місце проживання до України. У Законі України «Про правовий статус іноземців та осіб без громадянства»зазначено, що іноземці можуть у встановленому порядку іммігрувати в Україну на постійне проживання або для працевлаштування на визначений термін (для в'їзду в Україну оформляється довгострокова віза).

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus