USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лісівники, які затримали фури із львівським сміттям, отримали винагороду

19 Травня 2017 12:53
Офіційна передача винагороди за інформацію про порушників, які здійснювали викиди львівського сміття на території Волинської області, відбулася 18 травня.

Нагадаємо, раніше ІА «0332.ua» оголосило «полювання» на львівське сміття за винагороду.

Акцію реалізували за підтримки очільника ГО «Спілка власників зброї Волині» Ігоря Алексєєва, голови ГО «Охорона природи Волині» Святослава Волянюка та керівника інформаційного агентства «0332.ua» Олександра Волянюка.

Ігор Алексєєв розповів, як народилася ідея такого методу «полювання»: «Ідея зародилася тоді, коли ІА «0332.ua» і сам Олександр Волянюк виклали новину про львівське сміття біля Луцька, опісля була ще ціла рубрика таких новин. Я зрозумів, що слід діяти і якось на це впливати. Було два варіанти: або сідати у авто і якимись непопулярними способами ловити водіїв фур, або використати практику інших країн – оголосити винагороду тим, хто спіймає злочинців. Це доволі дорогий, проте ліберальний метод боротьби, який вигідний всім, окрім власників фур, які наразі заарештовані. Багато людей відгукнулися на оголошення акції, тому. У сумі винагороди є і мої кошти, і кошти ІА «0332.ua».
Відтак, ініціатори офіційно передали винагороду у сумі 10 тисяч гривень виконувачу обов’язків лісничого Берестечківського лісництва Володимиру Левосюку. «У ніч на 10 травня я із своїм майстром об’їжджали лісництво і майже о 3-й годині ночі помітили, що поблизу лісу зупинилося чотири вантажівки. Ми викликали поліцію, а після детального огляду вантажівок виявилося, що всередині авто – сміття», - розповів присутнім лісничий та додав, що отримані кошти будуть витрачені на техніку для Горохівського лісгоспу.
Олександр Волянюк підкреслив: «Я думаю, що цей приклад «спіймання на гарячому» буде повчальним для усіх перевізників, які надумають займатися ганебною справою – скидати сміття із Львівської області в місцях, які не пристосовані для цього. Надалі ми порадимося із співорганізаторами акції і вигадаємо ще більш резонансний спосіб покарання злочинців».
Опісля Ігор Алексєєв звернувся до Львівського міського голови Андрія Садового: «З Вашого дозволу маленьке звернення до пана Садового, львівських комунальників та людей, недалеких від цієї ситуації, які по своїй наглості вважають, що Волинь – це те місце, куди можна викидати своє сміття! Друзі мої, не варто цього робити. Адже може статися так, що не всі фури будуть звідси повертатися. Давайте ви краще скидатимете у себе на Львівщині, а ми будемо скидати своє сміття тут. Давайте будемо жити мирно, аби ніякі фури не горіли. І усе в нас буде добре».
Варто зауважити, після резонансного затримання не було зафіксовано випадків, коли вантажівки викидали на території Волинської області львівське сміття.

До слова, водія, який вивантажив львівське сміття на Горохівщині, засудили.
Нагадаємо, у ніч на 29 квітня між селами Промінь і Лаврів Луцького району місцеві жителі виявили купи сміття, яке незаконно було завезене, ймовірно, із Львівщини. За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження. Кількома днями раніше 6 20-тонних фур вивантажили сміття біля очисних споруд. Як стверджував депутат міськради Сергій Була, сміття – зі Львова.

Зазначимо, сміття, яке збирають на вулицях Львова, після Грибовицької трагедії вивозять по всій Україні. Декілька днів самоскиди з сусідньої області прямували і на Волинь – до луцького полігону твердих побутових відходів. Окрім того, як повідомлялося раніше, сміття зі Львівської області викидали у волинських лісах. Зокрема, його помітили у Ківерцівському районі, намагались висипати під Колками та на Локачинському полігоні.

Автівки з львівським сміттям, яке ось уже кілька місяців активно “розтягують” по Україні, дісталися й до Володимира-Волинського. Окрім того, львіське сміття виявили і поблизу с. Мар’янівка Горохівського району, та у Новоград-Волинському на Житомирщині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
факти Показати IP 19 Травня 2017 14:02
А Садовий дає 20 тис. грн, щоб вивести сміття зі львова куди небудь... Хто замовляє музику, той платить ... садовий "Патріот- ідіот".. . Сміттєпереробний завод чекає інвестицій другу каденцію - садового - псеввдопатріота- ідіота
Винагорода Показати IP 19 Травня 2017 14:26
Кожному по фурі сміття...
до екологів до Винагорода Показати IP 19 Травня 2017 19:04
Там проутюжив квартирко, що й лісу не видно, а вони сміття хочуть сховати - не туди повезли!
Лучанин Показати IP 21 Травня 2017 13:49
А уявіть скільки сміття вже скинуто на Волині((( Потрібно затримані фури конфісковувати і пускати з молотка
Сергій Показати IP 3 Червня 2017 16:15
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus