USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.98

На Тернопільщині фури зі львівським сміттям відправили на штрафмайданчик

20 Квітня 2017 20:27
Дві фури з львівським сміттям зловили біля Малашівського сміттєзвалища у Зборівському районі Тернопільської області, пише Сегодня.

"Власник транспортних засобів – підприємець з Тернополя, а побутові відходи, згідно товаро-транспортних накладних, належать львівському підприємству", – повідомляє прес-служба Нацполіціі.

Зі слів водіїв, це сміття вони везли зі Львова в Дніпро. У Тернопільській області заїхали на дозаправку і вирішили відрегулювати клапани двигунів автотранспорту в селі Чернихів. Їх документи і свідчення перевіряють слідчі. Зараз вантажівки знаходяться на штрафмайданчику.

Згідно з інформацією Державної екологічної інспекції, в Тернопільській області вже зафіксовано 13 фактів викиду відходів зі Львова.

Нагадаємо, 12 квітня на недіючому комбікормовому заводі на хуторі Михайлівка, що на Тернопільщині, виявили 100-120 тонн сміття.

Зазначимо, що сміття, яке збирають на вулицях Львова, після Грибовицької трагедії вивозять по всій Україні. Декілька днів самоскиди з сусідньої області прямували і на Волинь – до луцького полігону твердих побутових відходів. Окрім того, як повідомлялося раніше, сміття зі Львівської області викидали у волинських лісах. Зокрема, його помітили у Ківерцівському районі, намагались висипати під Колками та на Локачинському полігоні.

Автівки з львівським сміттям, яке ось уже кілька місяців активно “розтягують” по Україні, дісталися й до Володимира-Волинського.

Як повідомлялося, на Рівненщині вночі 13 квітня поліція затримала вантажівку зі львівським сміттям у супроводі дорогої іномарки, які намагалися вивантажити сміття та втекти з місця злочину. Окрім того, на сміттєзвалищі у місті Дубно на Рівненщині також днями виявили вантажівку із львівським сміттям.

Зазначимо, львіське сміття виявили і поблизу с. Мар’янівка Горохівського району, та у Новоград-Волинському на Житомирщині.

До слова, нещодавно відходи зі Львова виявили у селі Лісопіль Костопільського району, що у Рівненській області, а на Малашівське сміттєзвалище, яким користується Тернопіль, найняли цілодобову охорону. Причиною такого кроку стало кількаразове несанкціоноване вивезення сміття зі Львова.

Тим часом, Андрія Садового звинуватили у безгосподарності. Так, мовляв, за 11 років на посаді мера Львова можна було вирішити проблему зі сміттям, - вважає прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. А на думку очільника Харкова Геннадія Кернеса, міський голова Львова Андрій Садовий сам зробив проблему зі сміттям політичною. Насправді вирішення сміттєвої проблеми це господарська робота мера.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus