USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

На Рівненщині видобувають бурштин близько 10 тисяч чоловік

6 Червня 2016 13:21
Близько 10 тисяч чоловік на Рівненщині займаються незаконним видобутком бурштину.

Про це заявив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак в ефірі телеканалу «112 Україна».

«Тільки в Рівненській області близько 10 тисяч осіб працюють в секторі нелегального видобутку бурштину. І така кількість людей працює тому, що цей метод помповий, він вимагає великої кількості людей, і він неефективний», - підкреслив міністр.

Він також повідомив, що якщо легалізувати видобуток бурштину, то в Україні зважаться соціальна, економічна та екологічна проблеми.

Нагадаємо, проблема незаконного видобутку бурштину актуальна і для Волині. Неодноразово на місцях видобутку бурштину спалахували заворушення між копачами та правоохоронцями, які охороняють родовища від старателів.

Натомість волинські депутати знайшли вихід із ситуації. Тисячі гектарів землі хочуть передати КП «Волиньприродресурс» для розвідки території на наявність бурштину. Таким чином депутати хочуть впорядкувати видобуток корисних копалин в області.

Втім, голова Волинської ОДА Володимир Гунчик затягує таке рішення, мовляв, потрібно краще підготувати документацію. А тим часом копачі продовжують тихцем назаконно видобувати «сонячне каміння».

Разом з тим, мешканці Волині вже цікавляться, яким чином працюватиме комунальне підприємство, що регулюватиме видобуток корисних копалин. Дехто вже готовий працювати та розпитує про вакантні місця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus