USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Підозрюваному у вбивстві Каті Литкіної дають негативну характеристику

27 Березня 2017 19:58
При розгляді кримінальної справи щодо вбивства неповнолітньої Катерини Литкіної колегією Ковельського міськрайонного суду прокурор Сергій Самчук просив врахувати характеристику підозрюваного, надану адміністрацією Луцького слідчого ізолятора. Під час перебування у СІЗО на Назара Статочнюка 7 разів накладалися дисциплінарні стягнення, пише БУГ.

На початку судових дебатів 27-го березня головуюча Ірина Логвинюк повідомила присутніх про отримання клопотання захисника обвинуваченого Сергія Полячука, у якому він зазначає про поганий стан здоров’я і просить погодження провести засідання за його відсутності. Судді заслухали думку учасників процесу щодо можливості проведення судового розгляду без адвоката.

Прокурор Сергій Самчук зазначив, що у такому випадку було б слушним дізнатися думку законного представника обвинуваченого Вікторії Гуліди та його захисника Віктора Шостака, і продовжити засідання у тому випадку, якщо відсутність Полячука не буде порушенням права на захист Назара Статочнюка. Всі сторони процесу дійшли згоди у цьому питанні, відтак, засідання продовжили.

Перед початком дослідження доказів, прокурор зачитав клопотання, в якому просив суд на 2 місяці продовжити строк тримання під вартою підозрюваного. Він також звернув увагу на характеризуючі дані щодо Статочнюка, надані адміністрацією Луцького слідчого ізолятора. З його слів, на обвинуваченого у вбивстві Катерини Литкіної під час перебування у СІЗО 7 разів накладалися дисциплінарні стягнення.

«У вказаному документі вбачається, що Статочнюк на час перебування в СІЗО характеризується з негативної сторони», – підсумував Самчук.

Захисник підозрюваного Шостак запропонував продовжити засідання та досліджувати докази, а клопотання розглянути впродовж 5-ти днів.

«Ми погодилися на розгляд судового засідання без участі Полячука, адже повинні були досліджувати докази. Через клопотання прокурора, вважаю, без згаданого адвоката не можемо продовжити», – сказав Віктор Шостак.

Його підтримала і законний представник підозрюваного Вікторія Гуліда:

«Намагалися уникнути підозр, що наша сторона затягує процес, але тепер я проти розгляду справи без іншого захисника».

Після 10-хвилинного перебування у нарадчій кімнаті колегія суду заслухала думки присутніх щодо перенесення засідання.

«Оскільки Сергій Полячук не прибув, посилаючись на стан здоров’я, гарантії на те, що до 9-го числа він з’явиться, немає. В даному випадку практично було б перенести засідання на якийсь день і розглянути клопотання за його присутності. Вважаю, що слід з’ясувати стан здоров’я захисника і інформацію про те, коли він зможе прибути в суд», – сказав Самчук.

І хоч адвокати потерпілої сторони були впевнені, що клопотання прокурора є підставою для розгляду судового засідання, все ж погодились з його думкою.

Судді оголосили перерву, під час якої секретар зателефонувала до захисника обвинуваченого Полячука. Він повідомив, що готовий прибути 28-го березня.

У підсумку суд переніс засідання на наступний день.
Нагадаємо, Катя Литкіна з Нововолинська зникла першого серпня 2016 року. Через 10 днів тіло дівчини знайшов її батько. Загибель дівчини сколихнула весь Нововолинськ. У поліції з'явився перший підозрюваний - місцевий житель Назар Статочнюк, але є люди, які впевнені, що за ґрати відправили невинну людину.

Сам підозрюваний заперечує свою причетність до вбивства. Натомість батьки вбитої головним підозрюваним вважають двоюрідного брата затриманого, колишнього хлопця Катерини Максима Терлецького, який проживає у Словенії, його поліція допитала по Скайпу.

6 лютого 2017 року прокуратурою області закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом убивства неповнолітньої мешканки Нововолинська Катерини Литкіної. Стосовно причетного до вбивства неповнолітнього Назара Статочнюка обвинувальний акт скеровано до суду.

Матеріали стосовно іншого підозрюваного у вчиненні цього злочину виділені в окреме провадження, в якому скеровано запит про міжнародно-правову допомогу до Республіки Словенія.

7-го лютого у Волинському апеляційному суді, де відбулося чергове слухання у справі резонансного вбивства неповнолітньої жительки Нововолинська Катерини Литкіної, прийняли рішення про те, що підозрюваного у вбивстві - Назара Статочнюка - судитимуть у Ковелі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
просто Показати IP 27 Березня 2017 20:47
ви його ще не можете посадити???????
321 Показати IP 28 Березня 2017 04:54
Ось у таких випадках, шкодую що відмінили смертну кару....
мама Показати IP 28 Березня 2017 09:06
Боже мій, хіба це суд???? Та якби один волос з голови мажора впав, то б пересадили, перелякали і перестріляли б всю сім"ю винного. А тут...А красуні нема...
Юрист до мама Показати IP 28 Березня 2017 10:06
Я гадаю, вірніше, переконаний що це і є СУД!!! А ваші емоції далекі від об"єктивності. Суд зобов"язаний ретельно дослідити докази і за наявності їх переконливості у винуватості обвинуваченого винести ЗАКОННИЙ вирок!!!. А все це що ви пишете, зрозуміло як для "мами", але неприйнятно для правової держави, якщо ми бажаємо такою бути. "Шариківщина" - ці всі коментарі і не більше, хоча зрозуміло що для необізнаного із законодавством громадянина тут важко бути об"єктивним

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus