USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Підозрюваного у вбивстві неповнолітньої Литкіної судитимуть у Ковелі

7 Лютого 2017 12:22
Підозрюваного у вбивстві мешканки Нововолинська Катерини Литкіної Назара Статочнюка судитимуть в Ковелі.

Таке рішення прийняли 7-го лютого у Волинському апеляційному суді, де відбулося чергове слухання у справі резонансного вбивства неповнолітньої жительки Нововолинська Катерини Литкіної, – пише Буг.

Як розповіла мати вбитої ново волинянки Вікторія Литкіна, обвинувальний акт стосовно підозрюваного Назара Статочнюка скерували в Нововолинськ, проте у міському суді не вистачає суддів.

На судовому засіданні в Апеляційному суді Волинської області вирішили, де в подальшому будуть розглядати справу. Як варіант пропонували міста Луцьк, Ковель, Володимир-Волинський.

Відомо також, що матеріали стосовно іншого підозрюваного у вчиненні цього злочину виділені в окреме провадження, в якому скеровано запит про міжнародно-правову допомогу до Республіки Словенія.

Рішенням Волинського апеляційного суду підозрюваного судитимуть у Ковелі, вже сьогодні туди передадуть всі матеріали в цій справі. У разі визнання вини, Статочнюку «світить» від 10-ти до 15-ти років позбавлення волі.

До слова, нагадаємо, Прокуратурою області закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом убивства неповнолітньої мешканки Нововолинська Катерини Литкіної.

Нагадаємо, Катя Литкіна з Нововолинська зникла першого серпня 2016 року. Через 10 днів тіло дівчини знайшов її батько. Загибель дівчини сколихнула весь Нововолинськ. У поліції є підозрюваний - місцевий житель Назар Статочнюк, але є люди, які впевнені - відправити за ґрати хочуть невинну людину.

20 серпня Назару Статочнюку оголосили про підозру у вчиненні вбивства неповнолітньої. Ухвалою Нововолинського міського суду того ж дня йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 4 місяці.

Сам підозрюваний заперечує свою причетність до вбивства. Натомість батьки вбитої головним підозрюваним вважають двоюрідного брата затриманого, колишнього хлопця Катерини Максима Терлецького, який проживає у Словенії, його поліція допитала по Скайпу.

Як повідомлялося, захист клопотався по кількох інстанціях про зміну запобіжного заходу для обвинуваченого з тримання під вартою на домашній арешт або під відповідальність батьків. Проте, Апеляційний суд залишив підозрюваного під вартою до кінця раніше встановленого терміну, а саме - до 20 грудня.

Згодом суддя Луцького міжрайонного суду залишив під вартою підозрюваного до 10 лютого 2017 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
cellz Показати IP 7 Лютого 2017 15:48
а відео допиту в студію і по лайкам зрозуміємо всі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus