USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Портнов відмовився працювати на нових власників каналу NewsOne

31 Жовтня 2018 21:42
Колишній заступник голови Адміністрації Президента України Андрій Портнов таємно приїздив в Україну. Про це 31 жовтня повідомив Bihus.Info.

Журналісти стверджують, що 21-го, 27-го і 28 жовтня до офісу лідера руху «Український вибір» Віктора Медведчука приїздила чорна Audi Q7, номерні знаки якої зареєстровано на дружину Портнова. В авто було двоє чоловіків.

За даними джерел програми у прикордонній службі, 22 лютого 2014 року Портнов виїхав з України через пропускний пункт «Гоптівка» і відтоді не перетинав українського кордону за своїм українським паспортом.

Водночас за тиждень до візиту в офіс Медведчука автомобіля дружини Портнова його адвокат Карина Мікітян написала адвокатські запити майже в усі українські правоохоронні органи. Вона перевіряла, чи її клієнт у розшуку і чи має він процесуальний статус підозрюваного у кримінальних процесах. У відповідях від Міністерства внутрішніх справ, Нацполіції, СБУ, ГПУ та правоохоронних органів Автономної республіки Крим зазначено, що правоохоронці розшукують Портонова.

Сам політик у розмові з журналістами не заперечував свого приїзду в Україну і віджартувався: «Приїздив отримувати завдання Кремля».

На уточнювальне запитання, чи пов'язані його візити до Медведчука із продажем каналу NewsOne, Портнов лише заявив, що не погодився працювати з новим власником телеканала NewsOne: «Моя позиція щодо каналу цілком зрозуміла. Я не дав згоди працювати з новими власниками. Щось не відповідає вашими спостереженнями?»

Журналісти підкреслюють, що на момент візиту в офіс Медведчука Портнов керував телеканалом NewsOne, власником якого був батько нардепа Євгенія Мураєва. А за тиждень після третьої зафіксованої зустрічі в офісі Медведчука Портнов оголосив, що припиняє управління каналом через зміну власника. NewsOne продано нардепу від Опозиційного блоку Тарасові Козаку.

Портнов був заступником голови Адміністрації Президента у 2010–2014 роках. Зараз він проживає у Австрії.

У лютому 2018 року стало відомо, що прокуратура АРК перевіряє причетність Портнова до підготовки постанови Верховної Ради Криму під час окупації півострова.

У березні 2018 року нардеп від «Народного фронту» Андрій Левус заявив, що СБУ почала провадження проти Портнова за статтею «державна зрада».

Портнов 29 березня повідомив, що подав до суду на СБУ, яка обвинуватила його в державній зраді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
до СБУ Показати IP 31 Жовтня 2018 23:02
Так ви його шукали, як він вас боявся...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus