USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Сміттєвий апокаліпсис: у Львові накопичилося 8,5 тисячі тонн відходів

19 Червня 2017 10:11
На сьогоднішній день у Львові накопичилося понад 8,5 тисячі тонн відходів, які нікуди вивезти. Про це повідомляє прес-служба Львівської міськради.

«На сьогодні у Львові є понад 8,5 тисячі тонн ТПВ, які нікуди вивезти. Ситуація критична і загрожує небезпекою для здоров'я населення та життєдіяльності міста Львова. Для утилізації накопиченого сміття необхідно 850 одиниць спеціалізованої техніки», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що в зв'язку з погіршенням ситуації з утилізації твердих побутових відходів, у понеділок, 19 червня, відбудеться позапланове засідання міської комісії з питань ТЕБ та НС.

Як повідомлялося, влада Львова попросила Кабмін визнати місто зоною екологічного лиха через проблеми з вивезенням сміття. Варто додати, львів’яни через невивезене сміття неодноразово перекривали дороги у місті. Проблеми з вивозом сміття у Львові тривають з травня минулого року. Тоді стався обвал відходів на головному міському звалищі в селі Великі Грибовичі. Загинули четверо людей. Полігон закрили. Зауважимо, що винним у справі Грибовицького сміттєзвалища суд визнав міського голову Львова Андрія Садового.

Нагадаємо, Львів хоче знову звозити сміття до Луцька. Своє чергою, виконувач обов’язків Луцького міського голови Ігор Поліщук наголосив, що львівського сміття у Луцьку не буде.

Декілька днів самоскиди з сусідньої області прямували і на Волинь – до луцького полігону твердих побутових відходів. Сміття зі Львівської області викидали і у волинських лісах. Зокрема, його помітили у Ківерцівському районі, намагались висипати під Колками та на Локачинському полігоні. Автівки з львівським сміттям, яке ось уже кілька місяців активно “розтягують” по Україні, дісталися й до Володимира-Волинського. Окрім того, львіське сміття виявили і поблизу с. Мар’янівка Горохівського району. А у ніч на 29 квітня між селами Промінь і Лаврів Луцького району місцеві жителі виявили купи сміття, яке незаконно було завезене з Львівщини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
? Показати IP 19 Червня 2017 10:22
і це свідома галичина з претензіями на культурну столицю України?
Патріот до ? Показати IP 19 Червня 2017 12:41
Всі області мають де скидати своє сміття а лише один Львів не має.Як таке може бути?Якщо закрили Грибовицьке хай міська рада виділить землю для сміття і там відкривають сміттєзвалище і там хай скидають!Або нехай залучать інвестора яких захоче побудувати сміттєпереробний завод(раніше було навіть декілька інвесторів які пропунували побудувати завод, а Садовий відмовився)Нема чого розвозити львівське сміття по областях України!
? до Патріот Показати IP 19 Червня 2017 15:02
А у них дермократія; всю землю роздирибанили,роздали героям ...а тепер уже "своєю землею" ніхто поступатися не хоче і смітник будувати немає де.
V. Показати IP 19 Червня 2017 12:17
Ситуація коли природа та люди стали заручниками тупості. За цю ситуацію має думати не тільки Львів. В інших містах ситуація не набагато краща.
котигорошко Показати IP 19 Червня 2017 14:01
Безмежна жадібність і відсутність совісті у львівських керманичів робить нас заручниками їх примітивних дій...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus