USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Львів хоче знову звозити сміття до Луцька

8 Червня 2017 19:03
Фірма "Аве Львів", яка спеціалізується на вивезенні відходів, просить міську раду Луцька посприяти у вирішенні питання щодо захоронення відходів та надати дозвіл на розвантаження автомобілів зі сміттям.

Відповідний лист-прохання надійшов на адресу Луцької міської ради.

"Зі свого боку гарантуємо оплату наданих послуг по комерційному тарифу в розмірі від 250 грн за одну тонну відходів", - йдеться у листі.

Своє чергою, виконувач обов’язків Луцького міського голови Ігор Поліщук наголосив, що львівського сміття у Луцьку не буде.

«Є рішення Луцької міської ради ініційоване фракцією УКРОП і підтримане сесією міської ради про заборону ввезення сміття з інших міст, зокрема і Львова. Ми будемо дотримуватися прийнятого раніше рішення. Львівського сміття у Луцьку не буде. Чи то за 250 грн за тонну, чи за будь-яку іншу ціну», - заявив Ігор Поліщук.

У січні 2017 року міський голова Львова Андрій Садовий вже звертався до влади Луцька з проханням допомогти вирішити проблему зі сміттям. Питання ввезення львіського сміття на сміттєзвалище у Брищі лобіювала депутат Луцької міськради від партії «Самопоміч» (партія Андрія Садового, - ред.) Юлія Вусенко, яка на той час була секретарем міськради. Своєю чергою, у травні цього року виконувач обов’язків Луцького міського голови Ігор Поліщук запевнив, що міська рада не допустить такої катастрофи зі сміттям, як у Львові. Тому луцький полігон для твердих побутових відходів не будуть перенавантажувати чужими відходами.

Чи готові лучани приймати львівське сміття розпитував журналіст проекту «Соромлюсь запитати».

Нагадаємо, сміття, яке збирають на вулицях Львова, після Грибовицької трагедії вивозять по всій Україні. Декілька днів самоскиди з сусідньої області прямували і до луцького полігону твердих побутових відходів. Сміття із Львівської області викидали і у волинських лісах. Автівки з львівськими відходами дісталися й до Володимира-Волинського. Таке сміття виявили і поблизу с. Мар’янівка Горохівського району, та у Новоград-Волинському на Житомирщині.

Також у ніч на 29 квітня цього року між селами Промінь і Лаврів Луцького району місцеві жителі помітили купи сміття, яке незаконно було завезене, ймовірно, із Львівщини. Кількома днями раніше 6 20-тонних фур вивантажили сміття біля очисних споруд.

І це, на жаль, далеко не усі випадки несанкціонованого скидання сміття родом зі Львова на Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
? Показати IP 8 Червня 2017 20:07
Значіть буду завозити сміття таємно вночі як істині сини свого народу
порада бувалого Показати IP 8 Червня 2017 22:41
Хлопці зі Львова! Вам потрібно , в першу чергу, впасти на коліна і попросити вибачення в людей за те, що ви зас....ли своїм сміття пів-України по ночах, як злодії. А потім вже говорити про якусь співпрацю. На даний час з вами ніхто діла мати не хоче.
123 Показати IP 9 Червня 2017 12:17
якщо вивозити то депутатам в двори!!!!! НАДОЇЛО

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus