USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Спектакль із Бабченком – для того, щоб втримати Грицака на посаді, – журналіст

2 Червня 2018 10:27
Зараз відбувається обговорення звільнення голови СБУ Василя Грицака, і на його місце має бути призначений Віталій Ярема. Відтак, щоб якось запобігти цьому, і був розіграний цей абсолютно недолугий спектакль із вбивством Аркадія Бабченка.

Про це заявив журналіст Володимир Бойко під час телефонного включення для проекту «Спецпроект з Наташею Влащенко» на телеканалі ZIK.

«Керівництво держави та правоохоронних органів зібрали дипломатів, щоб пояснити їм, що, мовляв, була якась оперативна потреба, щоб зробити фейкову новину задля запобігання вбивства журналіста Бабченка. Але подібні пояснення нічого, окрім сміху не викликають. Адже імітацію злочину завжди роблять тільки для того, щоб зібрати докази і вийти на замовника», – зауважив Бойко.

Тобто, пояснює журналіст, це такі умови, коли правоохоронці знають, хто замовник, але доказів для притягнення його до відповідальності – немає. У такому випадку, якщо правоохоронці співпрацюють із виконавцем злочину, то після імітації вбивства кілер іде до замовника і це все фіксується та документується. Утім у цій ситуації, підкреслює Бойко, такої потреби не було.

«Ще 27 квітня, як стверджує СБУ, було зафіксовано вручення грошей від замовника псевдокілеру. Тобто, вже одразу після цього можна було затримувати Бориса Германа, якби мова дійсно йшла про замовне вбивство. Насправді ж, був просто розіграний спектакль задля утримання голови СБУ на посаді», – переконаний Бойко.

За його інформацією, зараз відбувається обговорення звільнення Василя Грицака з посади голови СБУ, і на його місце має бути призначений Віталій Ярема.

«Для того, щоб якось запобігти звільненню Грицака, і був розіграний цей абсолютно недолугий спектакль. Насправді ж, мова йде про корпоративний конфлікт, і саме тому для цієї оборудки був використаний Герман. До того ж, і сам Герман, і так званий кілер співпрацювали з СБУ досить давно», – наголосив Володимир Бойко.
Увечері 29 травня повідомлялося, що Бабченка застрелили на порозі власної квартири в Києві. 30 травня стало відомо, що "вбивство" Бабченка виявилося спецоперацією СБУ, яка тривала два місяці. В організації «Репортери без кордонів» розкритикували інсценування вбивства російського журналіста Аркадія Бабченка українськими правоохоронцями. Також негативну реакцію це викликало і в ОБСЄ.

Виконавцем «вбивства» російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка виявився учасник АТО, колишній монах Олексій Цимбалюк. «Організатором» називають Бориса Германа, якого 31 травня суд арештував на два місяці. Своєю чергою Герман назвав «замовником» В’ячеслава Пивоварника, у людини з таким іменем є спільний бізнес з експертом російського Фонду національної і міжнародної безпеки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus