USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Спійманому на хабарі екс-голові Любомльської РДА втричі зменшили заставу

17 Квітня 2018 10:04
Екс-голові Любомльської РДА Миколі Пархомуку, якого у березні минулого року впіймали на отриманні хабара, зменшили розмір застави.

Правозахисник підозрюваного Ярослав Грищенко подав відповідне клопотання, яке суд частково задовільнив. Про це стало відомо на черговому розгляді кримінальної справи вчора, 16-го квітня у Луцькому міськрайонному суді, пише КОРДОН.

Тепер ж розмір застави, відповідно до рішення суду, сягає 140 960 гривень, тобто 80 прожиткових мінімумів. Натомість 339 040 тисяч гривень мають повернути дружині підозрюваного – Надії Пархомук.

Нагадаємо, напередодні, 26 лютого 2018 року екс-голові Любомльської РДА перекваліфікували злочин з особливо тяжкого на тяжкий. Прокурор, зважаючи на зміни в законодавстві, змінив обвинувачення з частини 4 статті 368 на частину 3 статті 368 кримінального кодексу України. 3-го квітня 2017 року Миколу Пархомука звільнили з-під варти внаслідок внесення застави у розмірі 480 тисяч гривень. Їх внесла за чоловіка Надія Пархомук.

Адвокат екс-посадовця Ярослав Грищенко зачитав перелік розписок про позичання коштів дружиною підозрюваного. Так, впродовж 1-го квітня 2017 року Надія Пархомук позичила у різних осіб від 30-ти до 60-ти тисяч гривень на загальну суму 450 тисяч гривень.

Допитали на засіданні і ще одного свідка у справі – приватну підприємицю Оксану Чабан. Вона – одна із п’яти осіб, які погодилися надати копії своїх документів для оформлення землі для користування Наталії Міненко, яка власне дала хабар Миколі Пархомуку. За це їй, які і іншим свідкам-підприємцям обіцяли грошову винагороду, яку ті так і не отримали.

Також під час розгляду справи, правозахисник Пархомука витребував всі протоколи та матеріали оперативно-розшукових дій щодо справи. Мовляв, за його підзахисним правоохоронці вели стеження ще за 5 місяців до затримання, і ретельно готувалися до цього. Але, за словами антикорупційного прокурора Віталія Шкрума, таких матеріалів слідство не може надати через гриф «таємності», а також через фактичну відсутність таких матеріалів досудового слідства.

Продовжать розглядати корупційну справу вже 24-го квітня о 10:00 год. У Луцькому міськрайонному суді.
Голова Любомльської РДА Микола Пархомук, якого затримали на хабарі в 2 тисячі доларів, тривалий час не був відсторонений зі своєї посади і продовжував займати посаду голови РДА. Миколу Пархомука, зі слів нардепа Ігоря Гузя, «проштовхнув» на посаду голова Волинської обласної державної адміністрації Володимир Гунчик. Після виявленого факту хабарництва Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час засідання уряду 6 квітня звернувся до прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням відсторонити із займаної посади Миколу Пархомука. Врешті, 11 квітня посадовця відсторонили з посади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Конь в пальто Показати IP 17 Квітня 2018 14:14
Зменшили заставу,а давайте ще орден йому дамо

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus