USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.67 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Відео в пам'ять про героїв від студентів Луцька

9 Жовтня 2014 10:33
Студенти та викладачі Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, відпочиваючи в Буковелі, проявили ініціативу записати партіотичне відео, присвячене героям України.

Представники різних факультетів, адміністрації читали рядки з відомого вірша українського класика Івана Франка:

"Я бачив дивний сон. Немов передо мною
Безмірна, та пуста, і дика площина,
І я,прикований ланцем залізним, стою
Під височенною гранітною скалою,
А далі тисячі таких самих, як я.
У кождого чоло життя і жаль порили,
І в оці кождого горить любові жар,
І руки в кождого ланці, мов гадь, обвили,
І плечі кождого додолу ся схилили,
Бо давить всіх один страшний якийсь тягар.
У кождого в руках тяжкий залізний молот,
І голос сильний нам згори, як грім, гримить:
"Лупайте сю скалу! Нехай ні жар, ні холод
Не спинить вас! Зносіть і труд, і спрагу, й голод,
Бо вам призначено скалу сесю розбить"

Тема трагічності зимових подій цього року супроводжує глядача протягом усього кліпу.

Мета відео – змусити людей замислитися про те, що кожен з нас особисто зробив для України. Герої жертвували найдорожчим - власним життям, заради нашого з вами мирного неба, а ми іноді шкодуємо принести теплі речі, що без користі займають шафи, і які зараз так потрібні нашим бійцям на Сході. Ми забуваємо молитись за них на ніч. Ми продовжуємо жити так, ніби в державі НІЧОГО не змінилося, продовжуємо робити ті ж самі помилки, що і ДО Революціі гідності, зовсім не задумуючись про майбутнє країни в глобальних масштабах, про побудову тієї УКРАЇНИ, в якій ми хотіли б, щоб жили наші діти...

Автори відео сподіваються, що його недосказаність змусить обдумати ці надзвичайно гострі і актуальні проблемами сучасності, та спонукатиме до рішучих змін, які кожному варто розпочати перш за все з себе.

Ідея відео студентської ради СНУ імені Лесі Українки.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Філософ Показати IP 9 Жовтня 2014 11:20
Якось на фоні Буковелю це все не вражає, а навпаки, пригнічує... Сюжет не продуманий. На першому плані - обличчя студентів, які декламують вірш, а от що вони хотіли цим відео сказати - невідомо... Тому й відчувається якась недосказаність, кожен має сам здогадатися, про що саме мовиться. Нема чіткої конкретики, яка би поєднувала ідею вірша з поданими кадрами.
Режисер Показати IP 9 Жовтня 2014 12:36
Дуже гарно зроблене відео Авторам +
Дончанин Показати IP 9 Жовтня 2014 12:54
Новости из Новороссийской Академии Наук: С чисто математической точки зрения конфликт на Украине продвигает грани современной науки. Например можно считать доказанным, что Правый Сектор неправ. Это уже аксиома, которую нужно довести до умов всех подпиндосников. Чем научные сотрудники Новороссийской Академии Наук во главе с профессором Мозговым и доцентом Моторолой и занимаются. Надеемся, что в процессе подключится и академик Стрелков, который прихворал кургинизмом, но по сведениям наших источников информации идет на поправку.
Елл Показати IP 9 Жовтня 2014 21:25
дуже гарно! ідея чудова і вона чітко зрозуміла, так як зрозуміло і те, що хотіли донести студенти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus