USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.50 39.85
  • PLN 9.70 9.86

Тролейбуси у Луцьку не дорожчатимуть

18 Травня 2017 17:19
Узв’язку із подорожчанням плати за електроенергію та зростанням мінімальної зарплати вартість проїзду у луцьких тролейбусах мала зрости до 3 гривень. Втім, як запевнили на ЛПЕ, зараз цього не робитимуть, мовляв, збільшився пасажиропотік і коштів для нормального функціонування підприємства наразі вистачає.

Про це йшлося під час постійної комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 18-го травня.

Як розповів директор ЛПЕ Ігор Грицюк, через підвищення вартості проїзду в маршрутках все більше лучан пересідає на тролейбуси. А за рахунок збільшення пасажирів у підприємства зросли прибутки.

«Загалом торік підприємство заробило близько 2 мільйонів гривень, а інші доходи склали 75 тисяч гривень. Окрім цього, через різницю у тарифах між тролейбусами та маршрутками, що становить 2 гривні, на 10-15% збільшився пасажиропотік на тролейбусах. Наразі цих коштів вистачає, аби підприємство могло існувати, тому зараз дорожчати квиток не буде. Зауважу, що основна витратна частина – електроенергія. Минулі роки ми платили за рік по 2 мільйони гривень, а з січня цього року зняли пільгу на електроенергію і тепер ми платимо таку суму щомісяця. Тому звернулися до корпорації «Укрелектротранс», які надіслали лист в Кабмін, аби ми могли отримувати електроенергію за старою ціною», - розповів Ігор Грицюк.

ЧИТАИ ЩЕ: НА ЛПЕ ЧЕРЕЗ НИЗЬКІ ЗАРПЛАТИ - НЕСТАЧА КАДРІВ

Також, зі слів директора, 70% пасажирів, які користуються тролейбусами, - пільговики, за проїзд яких міська рада цього року вже компенсувала 15 мільйонів гривень.

Члени комісії поцікавилися, яка доля автобусів «Богдан», що раніше працювали на маршрутах Луцька, а зараз гниють на території підприємства електротранспорту.

«Була неофіційна інформація, що цьому заважав голова ОДА Володимир Гунчик, можете це підтвердити чи спростувати?», - запитав голова комісії Павло Данильчук.

Із цього приводу, каже Грицюк, досі тривають суди.

«Щодо автобусів, які нам дали у лізинг, то їх підприємство купило в кредит і в заставу вони надали ті ж машини. Але банк збанкрутував і дотепер вони з ним судяться, хоча ми всі гроші за них і виплатили. Вже було три суди із Фондом гарантування вкладів, у травні має бути останнє засідання. Щодо Гунчика, то в правовому полі він нічого не робив», - каже Грицюк.

Як повідомлялося раніше, директору ЛПЕ Ігорю Грицюку через тендерний скандал загрожує звільнення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus