USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

З «Волиньгазу» за рік звільнилося 90 фахівців

21 Листопада 2017 09:33
ПАТ «Волиньгаз» гостро відчуває недостачу кваліфікованих кадрів. В 2017 році з компанії звільнилось вже майже 90 фахівців. Основною причиною відтоку фахівців є невисокі зарплати газовиків. Проблему пропонують вирішити шляхом зміни тарифоутворення, тобто, через гаманці споживачів.

Про це повідомили у прес-службі «Волиньгазу».

Середня заробітна плата працівників «Волиньгазу» є на 25% нижчою за середню зарплату на енергетичних підприємствах в області. Зараз вакантними залишаються позиції висококваліфікованих фахівців, які можуть виконувати газонебезпечні роботи.

«Газорозподільна компанія обстежує десятки кілометрів газопроводів, служба «104» за перше півріччя 2017 року виїхала на майже 6000 викликів. Тому саме від професіоналізму нашого персоналу залежить безпека людей. Але втримати професіоналів з такою наднизькою зарплатнею ми не в змозі, - каже директор технічний ПАТ “Волиньгаз” Сергій Галянт.

На цей час в компанії відкритими залишаються понад 60 вакансій. Серед найбільш затребуваних професій – слюсарі з експлуатації та ремонту підземних газопроводів та слюсарі з ремонту та обслуговування газового обладнання.

На думку технічного директора Регіональної Газової Компанії Артема Компана, пом'якшити проблему можна за рахунок введення звичайної, європейської практики тарифоутворення, коли тариф не залежить від обсягів розподілу газу - тобто використати один з варіантів плати за користування газовими мережами.

Нагадаємо, з 1 квітня 2017 року абонплата за газ мала стати постійним щомісячним платежем, який не підлягав би дії субсидії. Йдеться про близько сотні гривень щомісяця додаткового платежу за газ. Однак, 4 квітня рішення про введення плати відтермінували.

Луцька міська рада тоді зверталась до центральних органів влади з вимогою скасувати це рішення НКРЕП щодо введення абонентської плати за підключення до газових мереж.

У листопаді 2017 року в Україні анонсували введенням абонплати за холодну та гарячу воду та опалення, натомість за електроенергію, газ та вивезення побутового сміття абонплата поки що не вводиться. Та це не стосується мешканців багатоповерхівок, адже вони й так за нормами платять за газ і сміття.

Довідка. Публічне акціонерне товариство «Волиньгаз» - єдина на території Волинської області компанія-ліцензіат з розподілу природного газу. ПАТ «Волиньгаз» експлуатує 8 тис. км. газових мереж. У 2016 році підприємство протранспортувало близько 300 млн. м. куб. природного газу. ПАТ «Волиньгаз» є одним з найбільших роботодавців області. Підприємство в списку найбільших платників податків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Народ Показати IP 21 Листопада 2017 10:27
... але шось ні генеральний, ні комерційний, ні технічний директор не звільнився ! Ото почуття патріотизму, ото відповідальність за доручену ділянку роботи. Вчися народе, вчіться роботяги, як люди во благо народу безкорисливо на роботі горять . Назви Галянт свою зарплату ! А вводити європейську практику тарифоутворення треба диференційовано. Для тобі подібних - так ! А всі ті проблеми - від непрофесійного менеджменту, відсутності управлінської дисципліни - це на даному етапі. А на другому - кому ті паразитуючі на тілі народу облгази потрібні ?
Мугамбе Показати IP 21 Листопада 2017 22:04
Таким чином готують підгрунтя для введення абонплати для споживачів. Нехай озвучать середню заробітну плату газовиків Луцька!! Вона сильно вразить людей і ті нарешті зрозуміють куди ідуть їх гроші і кому ще чогось не вистачає.
ЙПРСТ Показати IP 21 Листопада 2017 22:17
Людей скорочують, а потім ниють, що працівників не вистачає! Смартфони роздають, відділення відкривають, винагороду за анонімні дзвінки виплачують, а потім заявляють, що грошей немає, немає що красти! Може вони запрацювались, може їм слід поміняти сектор економіки і піти в поле працювати, там і ризиків менше.
Лучанин Показати IP 21 Листопада 2017 22:22
НЕ БРЕШІТЬ, ДОСИТЬ, НАБРИДЛО,
Порада Показати IP 22 Листопада 2017 14:53
Плинність кадрів для сучасного підприємства - нормальне явище. Не вистачає слюсарів ? Направляйте на дільниці інженерів і начальників,яких у Волиньгазі більш ніж достатньо.
Слюсар Показати IP 23 Листопада 2017 14:24
О це так, тож слюсарів перевели на контролерів. Переведіть назад і не пишіть дурницю.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus