USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

«Злітайте на Юпітер, а потім на Марс»: як «Волиньприродресурс» годують обіцянками

7 Вересня 2017 18:22
Усі спроби домогтися виділення землі у Волинської ОДА для видобутку корисних копалин закінчуються постійними відмовками та відписками. Зокрема, тяганина щодо виділення земель ДП «Волиньторф» триває вже три роки.

Про це 7 вересня під час засідання Волинської обласної ради розповів депутат та керівник КП «Волиньприродресурс» Василь Столяр.

«Дайте нарешті дозвіл на розробку документів на видобування корисних копалин, будь-яких, незалежно чи то торф, чи бурштин, чи мідь», - емоційно заявив під час сесії Василь Столяр, звертаючись до голови ОДА Володимира Гунчика.

Так, керівник «Волиньприродресурсу» розповів, як обласна державна адміністрація хоче «допомогти» громадам.

«Волиньприродресурс» подає в ОДА на ім’я голови Володимира Гунчика звернення про виділення землі. Проходить рівно 30 днів з часу подання і в 17:00 мені приносять відповідь: злітайте у космос, потім на Юпітер, а потім зайдете до Кошарука (заступник голови Волинської ОДА, - ред.). Гаразд, ми три дні готуємо документи. Знову надсилаємо звернення. І знову проходить 30 днів і в 17:00 мені приносять чергову відписку: злітайте на Марс, на Нептун і все інше. Ось так у нас влада хоче допомогти громаді добувати корисні копалини, заробляти гроші, розвиватися цим, вибачте мене на слові, Богом забутим районам», - емоційно додав Василь Столяр.
7 вересня сотні працівників ДП «Волиньторф» під будівлею облради вимагали у Володимира Гунчика, аби ОДА нарешті виділила ділянки для видобутку торфу підприємству.

Голова обласної ради Ігор Палиця, який вийшов до мітингувальників,пообіцяв працівникам підприємства, що не дозволить, аби «Волиньторф» закрили чи приватизували. Та відзначив, що у випадку, якщо ситуація із виділенням земель не вирішиться позитивно, самостійно вирушить до Києва відстоювати інтереси колективу «Волиньторфу».

Нагадаємо, договори оренди ділянок для видобування торфу в ОДА не поновлюють, прикриваючись статтею Земельного кодексу. У ДП «Волиньторф» кажуть, що таким чином голова ОДА блокує роботу підприємства, намагаючись його збанкрутувати, аби приватизувати потрібними людьми в майтньому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus