USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Суд: У запиті Ігоря Поліщука корупції немає

16 Червня 2017 12:54
Феміда вважає безпідставними звинувачення щодо депутата Луцької міського ради Ігоря Поліщука. Зокрема, йдеться про депутатський запит Ігоря Поліщука щодо незаконного прокинення в кабінет ректора ЛНТУ, через який йому інкримінували «неповідомлення про наявність конфлікту інтересів» та «розголошення інформації, яка стала відома в результаті посадової діяльності». Втім, прокуратура таким рішенням незадоволена і готується подати апеляцію.

Нагадаємо, Луцький міськрайонний суд Волинської області за головуванням судді Андрія Сівчука розглядав справу про адміністративне правопорушення, пов’язане з корупцією відносно Поліщука Ігоря Ігоровича за ст. 172-8 КУпАП. Рішення у цій справі суд оголосив сьогодні, 16-го червня.

Йдеться про депутатський запит від 30.11.2016 року, у якому Ігор Поліщук попросив силовиків провести об’єктивне розслідування за фактом незаконного проникнення у приміщення кабінету ректора Луцького Національного технічного університету Петра Савчука, оголосити підозру вищезгаданим особам та вирішити питання про запобіжний захід. Цей запит підтримали 29 депутатів Луцької міської ради, зокрема і Ігор Поліщук.

Але уже в березні цього року стало відомо, що стосовно депутата правоохоронці склали 3 протоколи за ч.1 ст. 172-7, ч.2 ст. 172-7, ст. 172-8 КУАП. Ігорю Поліщуку інкримінували «неповідомлення про наявність конфлікту інтересів» та «розголошення інформації, яка стала відома в результаті посадової діяльності».

Натомість Ігор Поліщук пояснював, що жодного конфлікту інтересів бути не може, адже запит – це лише інформація, яку керівник установи обов’язково має взяти до розгляду. Запит – це вимога до керівників органів з проханням розглянути питання.

Під час судового засідання, яке відбулося 16 червня, прокурор так і не зміг чітко вказати, хто вчинив порушення: чи Ігор Поліщук як депутат, чи як адвокат.

Сам же Ігор Поліщук свою вину у вчиненні інкримінованого йому правопорушення не визнав. Та пояснив, що він дійсно надав Петру Савчуку юридичні послуги в якості, оскільки останній перебував у кримінальному провадженні в статусі потерпілого, про що свідчить договір про надання юридичних послуг від 18.06.2016 року. Разом з тим, допитуваний наголосив, що після укладання зазначеного договору клієнт Петро Савчук в той же день написав заяву про те, що надає згоду на публічне використання інформації Поліщуком.

Заслухавши пояснення та дослідивши матеріали справи, суд постановив, що в діях Ігоря Поліщука відсутнє адміністративне правопорушення. Відтак, Феміда винесла рішення закрити справу у зв’язку з відсутністю правопорушення.

У коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини Ігор Поліщук зауважив, що таке судове засідання – це прецедент в Україні.

«Я вважаю, що це правильне рішення і суд об’єктивно розібрався в обставинах цієї справи. Ця ситуація – це прецедент в Україні, коли за депутатський запит порушують справу про корупцію. Насправді ж, запит не є рішенням про виділення землі чи розподілу бюджетних коштів, а можливістю отримати якусь інформацію чи звернути на щось увагу. Тому у цій справі звинувачення у корупції – абсурд. Більше того, я моніторив ситуація по Україні й не бачив жодного випадку, щоб за депутатський запит когось притягували до адмінвідповідальності», - зауважив Ігор Поліщук.

Втім, таке рішення суду не задовольнило правоохоронців і вони готуються подати апеляцію. «Це рішення обов’язково буду оскаржувати в апеляції», - повідомив начальник відділу організації діяльності у сфері запобігання та протидії корупції Леонід Сасюк.

На такі заяви Ігор Поліщук відповів, що краще б правоохоронці витрачали свій час на те, що дасть результати, а не готували апеляції у таких смішних справах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus