USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Тербатальйон «Волинь» передає вітання з Дебальцевого

19 Листопада 2014 18:31
Бійці батальйону «Волинь» у Дебальцевому уже два місяці, мобілізовані були ще навесні. Солдатам не вистачає одягу і техніки, останнім часом побільшало обстрілів, мовляв, плануються наступи, але військові тримаються і обіцяють не здати стратегічний населений пункт.

Зауважимо, район Дебальцевого з обох боків оточений бойовиками, потрапити в наш тил можна через вузький коридор, проїхавши з десяток українських блокпостів.

Найперше волиняни показують укриття на випадок обстрілів, все тут зробили своїми руками: провели електрику в казарму, вибурили свердловину, змайстрували душ. Найбільше пишаються стіною із дитячими малюнками та записками.

Що ж до місцевих, то кажуть, ті спочатку дуже насторожено ставилися до бійців, навіть не відповідали на вітання. Але коли переконалися, що злих «бандерівців» тут немає, а розповіді про них - байки, стали відпускати до них дітей за гостинцями. Люди просять не залишати їх наодинці із терористами.

Командир 1-ого батальйону тероборони «Волинь» Сергій Козак зауважує про те, що бійцям важливо знати їх терміни перебування в зоні АТО. Мовляв, це не говорить про їх небажання захищати країну – навпаки, однак вони мусять знати умови ротації та мати можливість розпланувати свій час. З його слів, жодної позиції ще ніхто не здав і намірів таких ні у кого немає.

Проте попри допомогу волонтерів, хлопцям не вистачає теплих светрів під шию, берців, елементарних запчастин до техніки. Також бійці вимагають у Міноборони визволити своїх побратимів: нещодавно у полон взяли двох медиків, коли ті надавали першу медичну допомогу місцевому населенню.

Наостанок бійці гучно передають привіти рідним та просять чекати на них з перемогою. «Нововолинськ, привіт! Володимир! Луцьк! Горохів! Шацький район!», - чути радісні та скучивші голоси військових.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus