USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.85 40.10
  • PLN 9.90 10.08

Особливості бюджету Волині: з чого сформували та як планують розподілити

28 Січня 2016 20:30
Менше чверті волинського бюджету формують власні "зароблені" кошти, решта – дотації.

Більшість коштів, які цьогоріч сформують волинський бюджет, області перерахують із державної казни. Про це стало відомо сьогодні, 28 січня, під час засідання постійної комісії обласної ради з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства, - інформує «Слово Волині».

Заступник директора департаменту фінансів Волинської ОДА, начальник бюджетного управління Валентина Максимчук розповіла присутнім депутатам про особливості бюджету області на 2016 рік.

З її слів, прогнозований розмір загального фонду бюджету становить 3,8 мільярда гривень. З цього ж фонду здійснюватимуться 90% витрат.

При цьому 2,7 мільярда гривень – це субвенції з державного бюджету соціального спрямування (соціальний захист та соціальне забезпечення).

Власні надходження волинського бюджету становлять 1,1 мільярда гривень, що майже на 58 мільйонів більше, ніж минулого року.

Втім, чиновниця пояснює, що в цю суму входять також трансферти з державного бюджету на утримування закладів освіти та медицини.

Відтак, обсяг власних ресурсів – 460 мільйонів гривень. Традиційно, більшу частину власних надходжень формує податок на доходи фізичних осіб. Цьогоріч його частка – 70%.

Валентина Максимчук каже, що у 2016 році планується витратити 28,5 мільйонів гривень на реалізацію регіональних програм, 20,1 мільйона – на поточний ремонт доріг, 14 мільйонів гривень становить бюджет розвитку.

За кошти останнього планується оновлення матеріально-технічної бази закладів освіти та медицини, добудова перинатального центру та капітальний ремонт доріг.

Поки нерозподіленими залишаються 67 мільйонів гривень.

Нагадаємо, що на ремонт дороги «Луцьк-Львів» область планує витратити близько 100 мільйонів гривень. Ці кошти будуть виділені за рахунок перевиконання планових показників Волинською митницею.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus