USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські шахтарі готують багатолюдну акцію в Києві

6 Січня 2015 08:46
Незапланована зустріч профспілок, ініціативної групи шахтарів та мера Нововолинська відбулася вчора, 5 січня. Про це інформує БУГ.

Нагадаємо, що зранку 5 січня відбулась зустріч із міським головою Віктором Сапожніковим та профспілками, на яку не запросили ініціативну групу, про що домовлялись робити завжди, якщо вирішується доля шахт. Які висновки – невідомо, але вже на 15:30 організували нову незаплановану зустріч, куди запросили і шахтарів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ДО ЧОГО ДОМОВИЛИСЯ ШАХТАРІ ПІД ЧАС ТИСЯЧНОГО МІТИНГУ У НОВОВОЛИНСЬКУ

Розмова виявилась результативною, хоча лунали палкі дискусії. Що обурило ініціативну групу, то це незрозуміле відтягування поїздки на Київ із 12 січня на 14. Вони вважають це маніпуляціями чиїхось рук. Але на це знайшлися аргументи: по-перше, 11-12 січня місія МВФ розглядатиме бюджет держави і вирішуватиметься питання виділення фінансової допомоги для України, тоді гірники зможуть вимагати, відповідно, виділення грошей на вугільну промисловість і закладення їх разом зі змінами до бюджету; по-друге, 15 січня о 11:00 відбудеться розширена президія ЦК профспілки вугільників, де буде виставлено усі проблеми вугільників із усієї України, і в ході перебігу справ потрібно вирішувати, як діяти далі.

Акція, яку планують в Києві, має бути багатолюдна та аргументована. Для цього потрібно об’єднати сили волинських і львівських шахтарів. Крім гірників Західної України 15 січня прибудуть і шахтарі зі сходу. Гірники заявили, що їхня поїздка у Київ має чітку мету – добитись справедливості, а не перетворювати акцію на народний бунт, оскільки, це може стати комусь на руку, а саме брехливим російським ЗМІ. Також наші шахтарі виступили проти штурмування адмінбудівель, хуліганства, вживання спиртних напоїв та будь-яких сепаратистських проявів.

Як результат, 14 січня профспілками організовується поїздка на Київ, до них долучається й ініціативна група, яка залучить і шахтарів у складі 50-60 людей. Акцію планують провести без політичних гасел і лозунгів, адже охочих політиків нагрітись буде доволі, вибори ж - не за горами. Перекривати дороги поки що не будуть, всі сили кинули на організацію поїздки.

Мер зазначив, що якщо не буде шахт, не буде і директорів. Тому вони теж мають долучитись до відстоювання копальні. Нагадаємо, що директор шахти № 1 збирав підписи за закриття шахти – отакий абсурд. Шахтарі ж, заявили, що зараз багато гірників воюють на сході, але війна закінчиться вони повернуться у домівки, а роботи їм не буде, якщо ті, чиї інтереси вони захищали, закриють шахти. І це потрібно донести до можновладців у Києві, щоб ті зрозуміли, проти кого вони впроваджують політику.

Наразі вирішуватимуться питання із організацією транспорту, супроводу, фінансування поїздки. Шахтарі ж не збираються сидіти і чекати, якщо виникне необхідність – акції продовжуватимуть і на вулицях, і на дорогах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
шахтар Показати IP 6 Січня 2015 09:18
Гузя з мегафоном не забудьте у перші ряди поставити!:)
Дід Панас до шахтар Показати IP 6 Січня 2015 15:18
МВФ закриє шахти, хочете ви чи ні. І депутати це зроблят, або ж не бачити їм кредитів. А ви поскакуйте, поскакуйте, кажуть допомагає.
Світлана Показати IP 6 Січня 2015 09:25
Арсеній Яценюк заборонив Гузю їхати до шахтарів. А ви шахтарі за нього голосували, розвів як лохів
віктор Показати IP 6 Січня 2015 10:27
Таке враження що на народного депутата Ігора Гузя керівництво ВОЛИНЬ-ВУГІЛЛЯ хоче повістити усіх собак, щоб замаскувати абсолютну бездіяльність генерального директора М.ГАРБУЗЮКА та його оточення
Хлоп до віктор Показати IP 6 Січня 2015 11:00
На народного депутата Ігоря Гузя керівництво Волиньвугілля хоче повісити новорічні гірлянди, червоний ніс та ковпак на голову, а в руки дати бубен, щоб люди бачили, що Ігор Гузь не тільки Бандерштати може організовувати, але і сам гарно виступити для людей, через що його і вибрали народним депутатом
віктор до Хлоп Показати IP 6 Січня 2015 11:10
Ото ВОЛИНЬВУГІЛЛЯ тільке і вміє гірлянди на народного депутата Ігора Гузя вішати та бубен йому у руки давати, а відстоювати інтереси простих шахарів ВОЛИНЬВУГІЛЛЯ не вміє. Й взагалі, на біса то ВОЛИНЬВУГІЛЛЯ потрібно? Що шахти не можуть напряму вугілля на енергетику вантажити? А Ігор Гузь зробить усе можливе щоб допомогти простим волинським гірникам, а не корумпованим начальничкам, на кшталт того ж Гарбузюка!
Хлоп до віктор Показати IP 6 Січня 2015 11:15
Ура! Тепер прості волинські гірники обов'язково отримують квитки на Бандерштат-2015 безкоштовно!
Штефан, Луцьк Показати IP 6 Січня 2015 11:36
Ми згідні з Вами, шановна Наталіє Семенівна!
Шахтар до Штефан, Луцьк Показати IP 6 Січня 2015 12:28
коментар було видалено
Шахтар до Штефан, Луцьк Показати IP 6 Січня 2015 12:43
коментар було видалено
Вася Показати IP 6 Січня 2015 13:07
Що Гузь що шахтарські очільники - не здатні допомогти шахтарям. Хлопці робіть все без тих дурнів і тоді матимете результати, а Гузя зробіть персоною нон-грата у Нововолинську!
Штефан,Луцьк до Вася Показати IP 6 Січня 2015 13:30
Правильно, панi Наталко!
Справа пшик. Показати IP 6 Січня 2015 17:15
Те, що збиткові шахти на Україні і, зокрема у Нововолинську ,на вимогу МВФ, будуть однозначно закрті-це аксіома, яка не потребує доведенню.ПРОВІДНІ експерти таких країнах, як США,.Німеччина та Росія хором волають про ймовірний дефолт в Україні вже в 2015 році . Нинішній нардеп,бувший міністр фінансів України Пензеник заявляє про дірку в прийнятому бюджеті в 200 мільярдів гривень,економіст Соскін передбачає подорожчання продуктів харчування ,в тому числі хліба,в середньму на 50-60% вже в лютому ц.р.,а бувший російський прозахідноналаштований економіст, ліберал Ілларіонов просторікує про курс гривні до доллара вже в ц.р. 1 до 50,лякає новою агресію Росії щодо України,яка розпочнеться після дефолту країни та голодних бунтів. І лише наївні нововолинські шахтарі продовжують жити у своєму паралельному,нереальному світі,надіючись, що зможуть вициганити,вимолити ,випросити гроші на шахти у Яценюка.Ще раз повторюю, грошей в державі немає,на повістці денній стоїть підняття ціни на газ та електрику для населення втричі,.ліквІдація всіляких пільг та дотацій і т.д і т.п. Заяви гірників ,що вони проти бунту,що вони хочуть зберегти робочі місця для молоді,яка на даний час воює в Донбасі, ситуації не зарадить .Не думаю,що пройдисвіт Гузь ризикне своєю політичною кар"єрою та захоче організувати штурм ОДА ,інші відкриті акції громадської непокори заради нововолинських гірників. Грошей на нові =революції= йому ніхто не дасть,як і масованої медіапідтримки на телебаченні та в пресі,єдине що буде робити ,то це якось відбріхуватись та оправдовуватись перед знедоленим та обдуреним людом..
ксеня Показати IP 8 Січня 2015 12:32
Хто стукає тому відкривають.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus