USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

День Європи у Луцьку. Фото

20 Травня 2017 17:20
Щорічно у третю суботу травня Луцьк, як і вся Україна, відзначає День Європи. В календарі українців це свято з’явилося у 2003 році після підписання відповідного Указу Президентом України, враховуючи стратегічний курс України на європейську інтеграцію.

Урочиста церемонія відкриття Дня Європи проходить у Києві. На Хрещатику облаштовується так зване «Європейське містечко» за сприяння Представництва ЄС в Україні та посольств держав-членів ЄС.

Луцьк також щороку долучається до таких заходів, під час яких презентують географію, культуру, історію найбільших міст держав-членів ЄС. Цього разу до заходів долучилися представники мовних шкіл та вишів, які організовували для відвідувачів розваги, цікаві заняття, конкурси і представляли себе.
Паралельно, на сцені центрального парку культури і відпочинку відбувалося дитяче «Євробачення» - пісенний концерт, під час якого учні луцьких шкіл демонстрували музичні номери, представляючи певну країну – члена ЄС. Етнічні костюми народів Європи, іноземні мови, конкурси на знання прапорів країн ЄС все це атрибути Днів Європи у Луцьку.
До слова, волонтерська місія «Серце патріота» при вході в парк зорганізувала збір коштів на потребу АТО. Адже навіть у Дні Європи і напередодні вступу в силу безвізового режиму з ЄС, не варто забувати, що у найбільшій за площею країні Європи – Україні, триває кровопролитна війна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Українець Показати IP 20 Травня 2017 18:09
день коли Україна влізла в *опу. Хіба це свято? щось радості не багато.
Анонім Показати IP 20 Травня 2017 19:17
скоро вже поiдем, тiльки куди i з чим?
цікаво Показати IP 21 Травня 2017 00:20
питання: чому в Україні вивішують прапор ЄС, якщо Україна не є його членом?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus