USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Mik (галицька миша): Як фактично поховали інтернет-ресурс
Не знаю, чи сподобається тутешнiм читачам моя iдея, чи нi. Адже, сенс "iдеї" саме такий: написати на шпальтi Iнтернет-ресурсу про... iнший Iнтернет-ресурс. Кажучи чесно, я мовчав протягом понад рокуу, чекаючи повернення до будь-яких позитивних тенденцiй. I дочекався! Щоправда, не позитиву, а лише "остаточного негативу".

Йдеться про ресурс Gazeta.ua. Вперше я натрапив на його шпальту випадково; навiть не пригадую зараз, що саме я тодi шукав. Проте, дату запам'ятав точно: 2 жовтня 2011 року.

Зовнiшнiй вигляд шпальти менi сподобався: газетна стаття, пiд нею - активне обговорення. Така форма мала назву "Редакцiйної дискусiї". Пригадую назву тiєї, першої статтi, яку вiдшукав: "Що змусило українцiв забути рiдну мову?".

Мiй перший допис на Gazeta.ua був вiдповiддю на "загаловок-запитаннячко". Моя вiдповiдь була така: "Ви неправильно ставите питання. Жодного українця не можна змусити забути рiдну мову. Той, хто її забув, не є українцем, вiн є невiгласом!" (Кажучи чесно, я вжив не слово "невiглас", а... деяке iнше слiвце. Таке собi... мiжнародне для "пiслярадянського простору". Воно теж на "-ас" закiнчується, а починається з лiтери "п-".)

I - уявiть собi! - майже одразу отримав вiдповiдь. Приблизно таку: "Вот и ещё галицай появился."

Реагую: "Я українець, пишу рiдною мовою. Хто ти, чому росiйською пишеш?"

Вiдповiдь: "Я малорос, киевлянин в шестом поколении. Теперь нас зовут "украинцами". А такие, как ты - не украинцы, а галицаи. Сталин вас зачем-то присоединил к нам."

Отже - розпочалося! Гарнi були дискусiї мiж росiйськомовними, україномовними i "двомовними". Посилання на цитати, на лiтературнi й науковi твори.

Навiть менi доводилося iнодi взнати щось новеньке. Наприклад, мiй друг-киянин Святослав (той самий!) наводив цитати з творiв П.Скоропадського. Цитати мiстили неповажнi вислови щодо євреїв i галичан. Я зазначив: "Ти користуєшся низькоякiсним перекладом! Наведи посилання на український оригiнал!" Вiдповiдь була така: "Маус, ты какой галицайский оригинал хочешь? Скоропадский по-русски писал!"

Кажучи чесно, до цього випадку я був упевнений, що М.Азаров був єдиним главою уряду, який не володiв українською. Але, виявилося, що в нього був попередник...

Цiкавий був ресурс. До речi, був i роздiл "Читацькi блоги". Кожен зареєстрований вiдвiдувач мiг стати блогером Gazeta.ua. Я теж став. А ще став засновником декiлькох "Читацьких дискусiй".

Помiтне погiршення почалося влiтку 2013 року. З інтернет-ресурсу "НБН" на Gazeta.ua прийшла дуже велика юрба "загарбникiв". Розмiстившися на ресурсi, вони спочатку влаштовували "розбiрки" у власному середовищi, а потiм почали ображати "ветеранiв" Gazeta.ua.

Новi проблеми виникли пiсля вiдомих торiшнiх подiй. Колишнi "НБНiвцi" сприйняли полiтичнi змiни, як сигнал до вiдвертого хамства й агресiї. "Читацькi блоги" повнiстю опинилися пiд впливом "нової хвилi" хамiв та вiдвертих провокаторiв. Поступово, я майже припинив свою участь на "ЧБ" Gazeta.ua. Щоправда, помiтив "цiкаву" тенденцiю: коли з'являлася галицька миша, провокатори кидалися на цього звiрика; коли галицька миша була вiдсутня, вони кидалися на... Петра Порошенка.

...Закiнчилася "епопея" саме тим, чим i мала закiнчитися. Декiлька дiб тому адмiнiстрацiя ресурсу Gazeta.ua повiдомила зареєстрованим дописувачам про... припинення iснування "Читацьких блогiв".

"Редакцiйнi дискусiї" й "Читацькi дискусiї" зникли ще ранiше.

А тепер, пiсля зникнення ще й "Читацьких блогiв", можна стверджувати, що Gazeta.ua фактично припинила своє iснування, як повноцiнний інтернет-ресурс. Адже без читацьких блогiв ресурс втрачає свiй сенс.

...Припускаю, що хтось запитає: навiщо сiра миша про чужий ресурс пише?

Ось, для того й пишу, щоб усi знали, завдяки чому в інтернет-просторi гинуть ресурси!

До речi, всi вже погодилися, що галицька миша майже не вiдрiзняється вiд волинської. Певно, саме через згаданий чинник я люблю "Волинськi новини". Й не бажаю їм долi Gazeta.ua!

      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Роковина вбивства ерцгерцога Франца-Фердинанда.
Річниця з дня народження Євгена Петрушевича.
35 рокiв тому (27 грудня 1979 року) вiйська СРСР увiйшли в Афганiстан.
Коментарів: 7
Ковельчанка Показати IP 30 Травня 2015 05:50
Менi доводилося натрапляти на "Газету-юей". Гарний був ресурс. Невже його тепер закриють? Чи йдеться тiльки про блоги читачiв?
Анонім Показати IP 30 Травня 2015 13:18
А я Вас там бачив, мишеня з Галичини!
Анонім Показати IP 31 Травня 2015 17:40
Повноцінних дискусій на ВН немає - досить багато коментарів із будь-якою думкою чи матеріалом що суперечить "генеральній лінії партії" знищуються модераторами ВН. А потім і взагалі іде бан по IP, так що ніхто нічого не може написати. Доводиться шукати proxy в інтернеті і писати через них. Дуже легка і зручна позиція - той хто має іншу думку - це троль, провокатор, кремлівський бот, "вата", "колорад" і т.п.
Mik (галицька миша) до Анонім Показати IP 2 Червня 2015 10:27
Чомусь мене досi нiхто не забанив по IP. I не видаляють коментарi. А користуватися чужими проксi-серверами любив один мiй друг на Gazeta.ua. Чомусь вiн вiддавав перевагу польським проксi-серверам.
Mik (галицька миша) до Анонім Показати IP 2 Червня 2015 10:30
До речi, мене теж намагалися "викривати", як "колорада", або "москаля". Щоправда, не модератори, а окремi нереєстрованi дописувачi.
Оцелот Показати IP 11 Червня 2015 22:02
Коли я нещодавно зазирнув на Gazeta.ua і спробував подивитися авторський блог (журналістський, а не читацький), клацнувши на світлину автора зкраю сторінки, відкрилося вікно: "У цьому розділі ресурсу ведуться технічні роботи". Я гадав, що це — тимчасово. Але, якщо про припинення було оголошено, то це, мабуть, назавжди. Сумно. Гарний був ресурс. Хоча, вони ще за часів Януковича прибирали можливість коментарів. А потім повернули. Може і тут "відіграють". От тільки, після таких прикрих новацій, багато хто з завсідників йде з ресурсу назавжди. По-англійському. Не прощаючись. Повторюся: сумно.
Mik (галицька миша) до Оцелот Показати IP 15 Червня 2015 10:20
Друже Оцелоте, я радий, що Вас бачу! Я регулярно клiкаю мишкою на Gazeta.ua, але на бордовiй смузi роздiл "Блоги" вiдсутнiй. Кажучи чесно, протягом останнiх мiсяцiв я там вже не "пиШився". ("Пижик пижиться, а пишик пишиться.") Бо, набридло хамло на кшталт "Фореста юэй", "Филина", "Донбессама" тощо. Вони повнiстю перетворили читацькi блоги на смiттєве звалище.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus