USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

За вбивство дружини сидітиме сім років

13 Березня 2012 11:08
Пройшло близько року із того дня, коли мешканці Ковеля дізналися про страшний вчинок ковельчанина: 65-річний Віктор трьома пострілами у голову позбавив життя свою колишню дружину 63-річну Ларису. На сьогодні Ковельський міськрайонний суд Волинської області виніс чоловіку вирок ‒ сім років позбавлення волі.
Про це повідомляють у СЗГ УМВС Волині.
Віктор та Лариса жили у злагоді. Виростили двох дочок, тішилися онуками. Аж тут чоловік став підозрювати свою кохану в подружній зраді. Через це у сім’ї майже щодня виникали сварки. Дружина ніяк не могла зрозуміти, звідки у людини, з котрою вона прожила не один десяток літ, така недовіра.
Час ішов, а чвари не припинялися. У 2008 році подружжя офіційно розлучилося, але й надалі жило в одній квартирі. Офіційний документ про розлучення не став причиною примирення між ними – ворожнеча продовжилася.
Того ж року Віктор придбав у незнайомця стартовий пістолет, споряджений шумовими патронами. Чоловік у той час працював охоронцем, тож вирішив, що зброя може стати в пригоді. У грудні 2010 року він зрозумів: сварки з колишньою дружиною терпіти не може. Йому набридло, що вона його постійно діймала: забороняла користуватися побутовими приладами, меблями, намовляла дітей проти батька. У цей момент відчув нестерпну ненависть до жінки та вирішив її вбити. Аби реалізувати задумане, переобладнав придбаний пістолет на бойовий і виготовив до нього набої.
14 березня 2011 року стало трагічним днем у житті сімейства. Того дня Віктор повернувся з роботи близько 10:00. Дорогою додому прихопив горілку. Прийшов, перехилив чарку-другу і приліг відпочити. Через дві години прокинувся, випив ще і пішов до Лариси, аби запитати, коли вона збирається до доньок, котрі мешкають у Києві. Турботливий батько нібито вирішив передати їм картоплі.
Жінка саме відпочивала у своїй кімнаті, тому чоловіку відповіла грубо: мовляв, ні він, ні його картопля дітям не потрібна. Після цього вона вийшла в коридор і почала вдягатися, аби піти геть. Це стало, так би мовити, останньою краплею: Віктор повернувся у свою кімнату, взяв пістолет, заряджений чотирма саморобними патронами. Увійшовши в коридор та вистрелив жінці в голову.
Лариса впала у під’їзді, почала кликати на допомогу сусідку. Її спроби підвестися спровокували ще два постріли майже в притул. Зрозумівши, що накоїв, чоловік вирішив вчинити суїцид, але його зброя фактично розлетілася.
Після цього йому нічого не залишалося, тож зателефонував у міліцію.
Медики, котрі приїхали на місце злочину, виявили, що жінка ще жива. Потерпілу госпіталізували у реанімаційне відділення Ковельської районної центральної лікарні. Але 20 березня жінка від отриманих травм померла.
Проти Віктора порушили кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 статті 115 (Умисне вбивство), частиною 1 статті 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.
Ковельський міськрайонний суд Волинської області виніс вирок: чоловіку присудили сім років позбавлення волі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Всезнайко Показати IP 13 Березня 2012 13:20
Вбив би раніше, то відсидів би вже..
ФІЛОСОФ Показати IP 13 Березня 2012 18:19
Щось тут недосказано, панове?!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus