USD 39.60 39.85
  • USD 39.60 39.85
  • EUR 39.63 39.90
  • PLN 9.70 9.86
Профіль користувача
ksjusha1775
Дата реєстрації: 3 Грудня 2015 13:27
Коментарів: 0
Відповідь юриста:
Не мають, якщо у них немає на те спеціального дозволу суду, виданого головою або заступником апеляційного суду області на проведення певних негласних слідчих дій, або оперативно-розшукових заходів.

В іншому випадку це є втручанням в особисте життя та приватне спілкування, і переслідується кримінальним законом.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Може! Проведення слідчих дій не обмежується лише приміщенням відділу поліції, і може відбуватись в будь-якому місці, якщо цього вимагають обставини справи.
Відповідь юриста:
У такому випадку можна поставити запитання, що такий протокол впізнання є таким, що отриманий не в порядку, передбаченому КПК України, оскільки відображені в ньому відомості не відповідають дійсності, і трактувати його як недопустимий доказ (в контексті статті 86 вказаного Кодексу).
Відповідь юриста:
Якщо у вас є факти того, що слідчий перед впізнанням показував особі, яка проводить впізнання фото особи, яку впізнають (наприклад покази понятих, або самої особи, яка впізнавала), то такий доказ також не може вважатись допустимим, оскільки отриманий з порушенням встановленого КПК порядку.

Так, ч. 1 ст. 288 КПК чітко вказано, що забороняється попередньо показувати особі, яка впізнає, особу, яка повинна бути пред'явлена для впізнання, та надавати інші відомості про прикмети цієї особи.

В такому випадку доцільно буде мати фахового захисника, який не допускатиме такої поведінки слідчого, і доб'ється того, що докази, які були здобуті з порушенням встановленого КПК порядку, будуть визнані недопустимими. Відповдіно якщо інших допустимих доказів не буде – такий підозрюваний буде виправданий судом, або захисник доб'ється закриття кримінальнго провадження щодо нього ще прокурором на стадії досудового розслідування.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Тут має бути якісна робота захисника, та самого обвинуваченого, щоб заплутати потерпілу, і вона не зможе стовідсотково ствердити вчинення злочину саме обвинуваченим. Можна до процесу залучити фахівця-окуліста, який продемонструє рівень її зорових можливостей за обстановки вчинення щодо неї кримінального правопорушення.
Відповідь юриста:
Те про, що пишите, не просте питання. І якщо такому чоловікові в ході розслідування кримінального провадження було повідомлено про підозру, і в подальшому справу щодо нього закрито, або якщо його буде виправдано судом - такий позов можливо подати у відповідності до Закону України "Про порядок відшкодування шкоди, завданої громадянинові незаконними діями органів, що здійснюють оперативно-розшукову діяльність, органів досудового розслідування, прокуратури і суду". А за інших підстав, наприклад, якщо такого чоловіка буде визнано винним, тоді такий позов не буде задоволено.
Відповідь юриста:
Доброго дня! В такому випадку Вам треба мати у справі професійного захисника щоб довести невиновність. Самотужки це не так просто.

А щодо статті, на яку опиратись при поданні заяви на свідка, який Вас оговарює, то у Вашому випадку це стаття 384 Кримінального кодексу України.
Відповідь юриста:
Доброго дня! З цого приводу слід буде керуватись Законому України "Про порядок відшкодування шкоди, завданої громадянинові незаконними діями органів, що здійснюють оперативно-розшукову діяльність, органів досудового розслідування, прокуратури і суду!".
Відповідь юриста:
Доброго дня! Такого права у прокурора не було. Прокурор, який здійснює процесуальне керівництво у відповідному кримінальному провадженні, однозначно мав прийняти таке клопотання, і вирішити його по суті, тобто або задоволити, або відмовити в його задоволенні.
Відповідь юриста:
Добрго дня! Так, Ви можете подати на таку потерпілу заяву про вчинення нею кримінального правопорушення, передбаченого ст. 383 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину). Її вік та стан здоров'я можуть слугувати лише пом’якшуючими обставинами, і не зможуть бути беззаперечними підставами для звільнення її від відповідальності.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Якщо це не справа приватного обвинувачення, то це повинен забезпечити прокурор. А відповідальність за неявку свідків та потерпілого до суду може виразитись по рязному. Так, якщо буде проігнорована наприклад повістка суду, тоді настає відповідальність за ч. 1 ст. 185-3 КУпАП, якою передбачено наступне: неповага до суду, що виразилась у злісному ухиленні від явки в суд свідка, потерпілого, позивача, відповідача або в непідкоренні зазначених осіб та інших громадян розпорядженню головуючого чи в порушенні порядку під час судового засідання, а так само вчинення будь-ким дій, які свідчать про явну зневагу до суду або встановлених у суді правил, -тягнуть за собою накладення штрафу від п’ятдесяти до ста п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Система Orphus