USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

21 березня: події, факти, дні народження

21 Березня 2018 00:00
День народження 21 березня святкують начальник відділу ведення Державного реєстру виборців Луцької міськради Наталія Гальченко, художниця Ірина Жичук, журналістка Ірина Бура та громадський діяч, голова ПЛАСТу на Волині Олег Лапковський.

Іменини за православним календарем святкують Іван, Володимир, Лазар, Феодосій та Феофілакт.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає усіх іменинників та бажає їм міцного здоров’я, мирного неба і достатку. Щедрих дарунків долі і приємних моментів життя.
Наталія Гальченко
Наталія Гальченко
Ірина Бура
Ірина Бура
Олег Лапковський
Олег Лапковський
Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Також вітаємо усіх працівників театру ляльок та його шанувальників із Міжнародним днем лялькаря. 21 березня – Всесвітній день поезії та Міжнародний день боротьби за ліквідацію расової дискримінації. У цей день в 1960 році поліція відкрила вогонь і вбила 69 людей в ході мирної демонстрації протесту проти законів апартеїду, яка проходила в Шарпевілі, Південна Африка.

Цього дня у світі відбуваються заходи до Міжнародного дня людини із синдромом Дауна.

Наша хроніка:

Торік в управлінні освіти Луцької міської ради відбулися обшуки.

У 2016 ми писали про вандалів, які понівечили вказівники до Луцького зоопарку.

У 2015 році у Луцьку шеф-пекар під музику розказав, як пекти смачні булочки. Письменник, музикант, шеф-пекар Денис Суховій завітав до Луцька. Він провів майстер-клас із випікання булочок, заспівав декілька пісень та розповів, про що його книга – «Гумовий Київ рожевих мрій».

У 2014 році на Волині зняли проект «Міняю жінку».

Окрім цього, видання розповідало про нескорених. Так, під час підняття російського прапора в Криму курсанти співали гімн України. Два десятки хлопців таким чином висловили своє обурення збройною агресію Росії.

А у 2012 році знайшли невідоме полотно Ван Гога. У Нідерландах виявили раніше полотно митця «Натюрморт з луговими квітами і трояндами». Його довгий час вважали творчістю невідомого художника. Більш того, на картині знайшли силуети оголених чоловіків.

Народилися:

Цього дня народилися український військовий діяч часів Національної революції Яків Гандзюк, радянський партійний та державний діяч, один із керівників штурму Зимового палацу Володимир Антонов-Овсієнко, український художник-аквареліст, майстер пейзажу і портрета, педагог Олексій Шовкуненко, радянський співак, актор, керівник джазового оркестру Леонід Утьосов, естонський оперний і естрадний співак Георг Отс, англійський театральний режиссер Пітер Брук, український оперний співак Олександр Носалевич, український письменник багаторічний голова Спілки письменників України Юрій Мушкетик («Гайдамаки», «Крапля крові»), англійський кіноактор та кінорежисер Гарі Олдмен, український кінорежисер Сергій Омельчук, англійський актор театру і кіно Тімоті Далтон, нідерландський футбольний тренер, у минулому — відомий футболіст Рональд Куман, німецький футболіст та тренер Лотар Маттеус, українська письменниця, журналістка, головний редактор дитячого журналу «Соняшник» Леся Воронина, український футболіст Олег Венглинський, бразильський футболіст Роналдіньйо.

Сталося:

1927у Києві виходить перше число української «Літературної газети».

Єдина і найстаріша газета письменників України, відома своєю високою громадянською позицією і відстоюванням національних ідеалів. Протягом 1941—1942 років виходила в Харкові, Луганську, Уфі, Москві й називалася «Література і мистецтво». Із 1945 року — знову «Літературна газета», а з 1962 — «Літературна Україна».

1962першою живою істотою, що катапультувалася на надзвуковій швидкості (майже 1400 км/год), став бурий ведмідь у США.

Тварину викинули на висоті більше 10 км і швидкості майже 1400 км/год, а через 7 хвилин і 49 секунд він приземлився цілим та неушкодженим.

1986почалася двотижнева поїздка радянської школярки Каті Личовоїпо США з «місією миру».

Після загибелі в 1985 році Саманти Сміт, яка відвідала СРСР в 1983, організація «Діти як миротворці» запропонувала організувати візит в США радянської школярки. Вибір надали радянській стороні, поставивши лише дві умови: дівчинка повинна активно брати участь в боротьбі за мир і не бути старшою за Саманту. Катя Личова була відібрана з декількох тисяч кандидатур. З 21 березня по 4 квітня 1986 вона разом з американською школяркою з міста Сан-Франциско Стар Роу здійснила поїздку по США з пропагандою миру, в ході якої відвідала кілька міст і зустрілася з президентом Рональдом Рейганом. Поїздка широко висвітлювалася радянськими засобами масової інформації, і на деякий нетривалий час Катя стала досить популярною в Радянському Союзі, особливо серед школярів, але потім її еміграція з батьками у Францію, перебудова і розпад СРСР призвели до практично повної втрати інтересу до неї.

1999після 478-годинної подорожі Бертран Пікар і Брайан Джонс стали першими людьми, що облетіли Землю на повітряній кулі.

Сміливці стартували в Швейцарії, а приземлилися у Єгипті. За вчинок вони отримали «Harmon Trophy». А в листопаді 2007 року Пікар презентував літак на сонячних батареях, на якому він хоче облетіти навколо Землі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus