USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

22 лютого: події, факти, дні народження

22 Лютого 2019 00:00
День народження 22 лютого святкує лучанин Віталій Савич. З 22-річчям його вітає брат, сім'я, близькі та друзі. Найближчі люди бажають імениннику завжди бути таким же наполегливим, цілеспрямованим та веселим. А ще зичать йому удачі, міцного здоров'я, вірних друзів та кохання. Нехай все вдається, а поруч завжди будуть найближчі.

День народження 22 лютого відзначають керівник туристичного клубу СНУ імені Лесі Українки Оксана Корсун та бізнесмен Василь Токарський.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає іменинників та бажає їм здоров’я, благополуччя, здобутків у всіх справах, достатку і здійснення мрій. А ще - щастя, позитиву та удачі у всіх починаннях!
Василь Токарський
Василь Токарський
Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

22 лютого в усьому світі відзначають День підтримки жертв злочинів.

Наша хроніка:

Що шокує українця в Японії, чому українську народну пісню на альбомі гурту «ВВ» виконували француженки і як музиканти виступали в часи «газової війни» перед працівниками «Газпрому» у Москві, розповів Олег Скрипка лучанам під час благодійного концерту минулого року.

2017 року цього дня у Луцьку попрощались з загиблим на сході українським захисником Максимом Гринчишиним на псевдо «Прометей».

У 2016 ми писали про те, що письменниця з Волині змагається за першість на 1+1.

У 2015 редакція повідомляла, що про реабілітацію військових на Волині зняли фільм. Медико-психологічна реабілітація бійців АТО відбулася на базі відпочинку озера «Світязь».

У 2014 році видання писало про звільнення Юлії Тимошенко.Тоді офіційно стало відомо, що політика звільнили з-під варти.

Також цей день в історії України «охрестили» Днем взяли Межигір'я. Фоторепортаж дивітьсяТУТ.Журналісти змогли спокійно пройти до маєтку Віктора Януковича. Їх зустріла охорона, яка провела екскурсію.

Рецепти здоров'я від волинського авіценни видання публікувало у 2012 році. 77-річний волинянин Василь Сулім упродовж тривалого часу цікавиться медициною і винайшов власні методи профілактики та лікування деяких недуг. Знає, як за домопогою зміни способу харчування не хворіти грипом. Перевіряє, як, понизивши температуру тіла, впливати на здоров’я загалом.

Народилися:

Цього дня народилися американський державний і військовий діяч, перший президент Сполучених Штатів Джордж Вашингтон, німецький філософ, один із перших представників школи ірраціоналізмуАртур Шопенгауер, український поет, автор балад, пісень, дум Лев Боровиковський, видатний польський композитор і піаніст Фредерік Шопен, український письменник і літературний критик Осип Турянський, німецький політичний діяч, один із засновників і керівників німецької соціал-демократичної партії та II Інтернаціоналу, організатор міжнародного робітничого руху, автор знаменитої книги «Жінка і соціалізм» Август Бебель, німецький фізик, першовідкривач електромагнітних хвиль Генріх Герц (його ім’ям названа одиниця вимірювання частоти), іспанський кінорежисер, володар «Оскара» за кращу режисуру фільму Луїс Бунюель («Скромна чарівність буржуазії», «Андалузький пес», «Золотий вік»), американський кінорежисер, володар «Оскара» за фільм «Мовчання ягнят» Джонатан Деммі, український політичний діяч, дисидент, член Української Гельсінської Групи Олесь Шевченко, український режисер Валерій Федосов, американський кіноактор («Дюна» та «Твін Пікс») Кайл Маклахлен, австралійський натураліст та тележурналіст Стівен Роберт Ірвін, британський виконавець Джеймс Блант, український письменник В'ячеслав Медвідь (роман «Кров по соломі»), американська акторка і кінопродюсер, представниця відомого акторського клану Берріморів Дрю Беррімор («Інопланетянин», «Отруйний плющ», «Ангели Чарлі»).

Сталося:

1630 – англійські колоністи вперше спробували попкорн, яким їх пригостив індіанець на ім'я Кводекуайн.

1848 – у Парижі почалася буржуазно-демократична революція, яка призвела до повалення липневої монархії.

1921 – Декретом РНК РРФСР при Раді праці і оборони утворена Державна загальнопланова комісія (Держплан). У січні 1948 року комісія була перейменована в Державний плановий комітет Ради Міністрів СРСР.

1930 – в англійському містечку Менсфілд пройшов перший футбольний матч при електричному освітленні.

1935 – літакам заборонили пролітати над резиденцією президента США – Білим домом.

1945 – Раднарком СРСР ухвалив рішення про будівництво метро в Києві.

1946 – доктор Зельман Ваксман відкрив антибіотик стрептоміцин.

1966 – в СРСР запущений супутник «Космос-110»: уперше екіпаж складався з двох собак – Вєтєрка і Уголька. 16 березня політ був завершений, екіпаж благополучно приземлився. Метою медико-біологічних досліджень під час польоту було отримати дані про вплив тривалого перебування живих організмів в космічному просторі на висотах до 900 кілометрів.

1967 – Олександр Солженіцин завершив «Архіпелаг ГУЛАГ».

1968 – під час 13-ї Радянської антарктичної експедиції відкрита перша радянська полярна станція біля берегів Західної Антарктиди «Беллінсгаузен».

1992 – Україна встановила дипломатичні відносини з Республікою Бурунді.

1998 – на Олімпійських іграх у Нагано у фіналі хокейного турніру збірна Чехії з рахунком 1:0 виграла у збірної Росії. Найкращими гравцями турніру стали воротар чехів Гашек і нападаючий російської збірної Павло Буре.

2000 – в Україні остаточно скасована смертна кара.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus