USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Ділянку в Старому місті віддають в оренду

20 Січня 2017 13:11
Земельну ділянку на вулиці Кафедральній,13 таки пропонують передати в оренду ТзОВ «Луцькміськбуд» під будівництво житлово-офісного комплексу.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міської ради з питань земельних відносин та земельного кадастру, 20 січня.

Проектом рішення пропонується надати ТзОВ «Луцькміськбуд» земельну ділянку на вул. Кафедральній, 13, на умовах оренди строком на 5 років, площею 0,0779 га.

Нагадаємо, навколо ділянки на вулиці Кафедральна, 13 вже давно точаться суперечки, а тим часом вона перетворюється на смітник. Вже чотири роки на ній не ведуться роботи. Водночас, підземелля, яким уже 4 століття - руйнуються. Будинок за адресою Кафедральна, 13 був зруйнований у 1944 році.

Довгий час ділянка пустувала, та свого часу луцькі депутати виділили її в оренду Марії Поцілуй, яка є матір’ю нардепа Сергія Мартиняка. Згодом орендар цю ділянку віддав в суборенду ТзОВ «Луцькміськбуд», засновником якого є Тихін Павлюк – депутат Луцької міської ради у 2006-2010 роках від фракції БЮТ.

У 2012 році ТзОВ «Луцькміськбуд» уклало договір з ДП «Волинські старожитності» на проведення археологічних розкопок. Свого часу тут археологи відшукали гаманець зі срібними монетами та срібний посуд.

На тому місці мав бути збудований житлово-офісний центр. А підземелля забудовник обіцяв розчистити і відкрити для відвідувачів. Але будівельні роботи так і не розпочалися. Під час розкопок краєзнавці ініціювали внесення підвалів до реєстру пам’яток. А тим часом будівництво зупинилося, бо закінчилися гроші. Тож уже чотири роки пам’ятка стоїть пусткою.

Свого часу члени депутатської комісії вирішили доручити земельному управлінню звернутися до орендаря (Марії Поцілуй) та суборендаря (ТзОВ «Луцькміськбуд») з проханням добровільно відмовитися від ділянки. Якщо ж орендар погодиться, - потому можна було б або законсервовувати цю ділянку, або ж виставляти повторно на аукціон, щоб знайти іншого забудовника. Проект рішення про припинення договору оренди декілька разів виносився на сесію, але або знімався з розгляду, або ж не набирав жодного разу необхідної кількості голосів. Врешті, під однієї із сесій депутати підтримали проект рішення про скасування оренди Марії Поцілуй за умови продовження оренди ТзОВ «Луцькміськбуд».

Крім того, напередодні розгляду цього питання стало відомо, що забудовник оформив підвали XVІI століття як незавершене будівництво з готовністю 3%, про що йдеться в довідці Державного реєстру нерухомого майна. Яким чином забудовник оформив напівзруйновані підвали, яким уже 4 століття, незавершеним будівництвом – пропонували обранці громади розібратися прокуратурі, адже відповідний лист вирішили направити депутати міськради та члени експертної групи при комісії з питань туризму із числа краєзнавців до прокуратури області.

У прокуратурі Луцька повідомили, що перевіряти цього не будуть, оскільки не має таких повноважень. Натомість матеріали скерували в Головне управління юстиції в області, Управління ДАБК та Луцькому міському голові.

Уже на чергову сесію депутатам міської ради пропонують таки надати ТзОВ «Луцькміськбуд» земельну ділянку в оренду. У пункті 4.5. проекту рішення йдеться, що орендар має провести археологічні дослідження за власні кошти і при необхідності забезпечити проведення археологічних розкопок. Невиконання п. 4.5. є підставою для дострокового розірвання договору оренди землі.

Також в проекті рішення йдеться, що у договорі оренди землі треба обов’язково передбачити низку умов:

Перед початком виготовлення проекту забудови та проведення забудови земельної ділянки провести усі необхідні археологічні роботи із залученням до них державного підприємства НДЦ «Охоронна археологічна служба України» інституту археології Національної академії наук України. Усі витрати пов’язані з укладанням та виконанням договору несе орендар.

З дня укладення договору оренди землі укласти договір на проведення археологічної експертизи.

Завірені копії експертизи надати по одному екземпляру Луцькій міській раді та Адміністрації Державного історико-культурного заповідника у місті Луцьку.

Після отримання висновку експертизи укласти договір на проведення рятівних археологічних досліджень на земельній ділянці, яка містить об’єкт культурної спадщини.

Розробити та затвердити проект відновлення втраченої забудови.

Дія договору припиняється достроково у разі недотримання орендарем вищевказаних зобов’язань, які виступають першочерговими умовами надання в оренду земельної ділянки.

Присутні члени комісії одноголосно підтримали проект рішення в цій редакції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
жених Показати IP 20 Січня 2017 14:05
обіцяти не значить женитись... давно пора потрібно було щось побудувати
Лучанка Показати IP 20 Січня 2017 20:26
коментар було видалено
hj Показати IP 20 Січня 2017 21:49
н^фіг офісний центр у старому міст???????????????????
Анонімус Показати IP 21 Січня 2017 21:23
Давно пора! Та з всіми такіми ділянками в Луцьку треба зробити!! А продасиш комусь (на офіс) так Луцьк ще й доход якійсь буде получати! ВИГІДНО

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus