USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

І музика може стати зброєю. Як українська лють під час війни перетворилася на пісню

17 Березня 2022 23:21
Можливо, хтось помилково вважає, що війна – не час для пісень. Але, насправді, часто саме пісні вели у бій, допомагали впоратися з емоціями в найскрутніші часи та піднімали бойовий дух. А українці – одна із найспівочіших націй у світі, тож не дивно, що наші виконавці та музиканти не лише пішли боронити країну зі зброєю в руках, а й отримали новий поштовх для творчості.

Біль, лють, страх за майбутнє, ненависть до ворогів і любов до своєї країни та рідних – усе це відчуває кожен українець. І доволі часто внутрішні переживання виливаються у творчість. Для когось пісня – це спроба катарсису, для декого - спроба пережити жах війни. А дехто за допомогою пісні намагається підняти бойовий дух українців.

Читати ще: Фагот, «Антитіла», брати Капранови: відомі українці, які захищають країну від російського окупанта

Багато хто з виконавців у своїй творчості використовував військову тематику усі вісім років - відколи в Україні розпочалася війна. Та за останні 22 дні відкритого протистояння і боротьби з російським окупантом, після повномасштабного вторгнення РФ в Україну, у музичному мистецтві стався справжній сплеск патріотичного духу.

Українська співачка Христина Соловій у перші дні війни презентувала кавер на повстанську пісню «Bella ciao». Композиція присвячена Героям, Збройним силам України і всім, хто зараз бореться за рідну землю.
Гурти «Жадан і Собаки» та «Вертеп» опублікували офіційне відео на пісню «Діти».

«Кілька днів тому ми заскочили в Дніпрі на студію Yellow Submarine і записали цю пісню. Вона про головне – про наших дітей, яким ми маємо передати нашу країну. Пісня, можливо, не надто мажорна, але, що головне, – не печальна. Вона про віру, надію та любов. Ми обов'язково переможемо. Заради наших дітей. Заради їхнього майбутнього», - кажуть виконавці.
Читати ще: Щогодини на радіостанціях Європи лунатиме українська пісня, – Олена Зеленська

Віктор Винник і гурт «Мері» опублікували на своєму ютуб-каналі пісню «Герой». Композиція написана ще у 2011-му, але до слухача вона потрапила саме зараз. Проте від цього вона - не менш актуальна. Наразі композиція збереглася тільки у форматі демо-версії.

«На жаль, зараз немає часу та можливості для якісних записів, ми зробимо це після Перемоги над ворогом», - пишуть учасники гурту.
Учасники KOZAK SYSTEM оприлюднили реліз пісні «Мамо». Автори зізнаються, що планували офіційну прем'єру на квітень цього року разом з кліпом. Але саме зараз прийшов її час.

«Сьогодні вся країна, всі сини і доньки встали на захист нашої Незалежності, встали на захист нашого народу. І кожна Мама зараз сидить вдома, хвилюється і чекає звісток, але ми можемо запевнити наших мам, що ми повернемося живі. Ворог буде розбитий. Нашим хлопцям та дівчатам, їхнім мамам і татам. Слава Україні!» - йдеться на сторінці гурту.
Оновлену версію пісні «Місяць» презентувала Наталія Могилевська. Текст композиції повністю присвячений війні України проти російських окупантів. Тепер композиція називається «Я кажу НІ! ЖАХЛИВІЙ ЦІЙ ВІЙНІ». Текст для неї написав Юрій Рибчинський.

«Молюся за міста України: Маріуполь, Буча, Ірпінь, Гостомель, Харків і мій рідний Київ. За всі міста України, за людей моїх рідних - і живих, і за тих, хто вже пішов. Молюсь за вас усім серцем! Дякую моєму вчителю, великому генію української поезії - Юрію Євгенійовичу Рибчинському за ці прекрасні слова до моєї пісні «Місяць». Сьогодні цей message працює абсолютно по-іншому: Я КАЖУ НІ ЖАХЛИВІЙ ЦІЙ ВІЙНІ!» - пише співачка.
«Забирайся, війна» - нова пісня Павла Табакова.

Читати ще: «А ми тую червону калину підіймемо»: лідер «Бумбоксу», який вступив у тероборону, заспівав у центрі Києва.

«У ці страшні для нашої країни дні війна триває на усіх фронтах - і у кожного своя зброя! Не стоять осторонь артисти. Вони ідуть у тероборону, волонтерять, створюють нові пісні. «Забирайся, війна!» - пісня, народжена з великого болю і великої боротьби, які переживає український народ. Водночас - з великої віри у перемогу України», - йдеться на сторінці в ютубі співака.
Він також представив прем’єру пісні «Брате мій, вставай!», у якій звернувся до героїчного українського народу.
Українські рокери Саша Чемеров («Димна суміш», TheGitas) та Женя Галич (O.Torvald) випустили потужну пісню про війну в Україні.

У кліпі на пісню «Досить» використані різні кадри, на яких зафіксовані здобутки ЗСУ та знакові для українського народу моменти у війні – вильоти українських літаків та робота артилерії, знищення ворога, кадри з українськими воїнами на передовій та відомими українцями в теробороні, а також виступи керівництва держави та областей - від президента Володимира Зеленського до голови Миколаївської ОДА Віталія Кіма, а також протести у всьому світі на підтримку України.
TamerlanAlena х AndiVax заспівали пісню «Моя Україна» про незламну та сміливу Батьківщину, яка сьогодні проживає надскладний період за історію своєї незалежності.

«Ця пісня ллється з наших сердець, з душі. Вона про любов - але вже не до коханого, а до рідної Батьківщини. «Вставай, моя Україно, ти у мене одна єдина» - без зайвих слів… Зараз нам всім дуже складно та боляче, але важливо тримати стрій та незламну віру в перемогу. Ми пишаємося тим, що ми українці - найсильніша нація в усьому світі. Ми витримаємо та зовсім скоро відсвяткуємо перемогу. Залишилось ще трохи», - коментує дует.
Співачка Настя Каменських випустила нову пісню, яку присвятила війні в Україні. Слова пісні написав чоловік та продюсер співачки Потап. У пісні «Я – Україна» Каменських заспівала про те, що ворожі кулі ранять нашу країну, але не зможуть здолати українців.

«Українці! Кожного дня болить все більше, але ми все витримаємо! Ми сильні! Лише тримаючись духом і серцем, ми зможемо. Не забудемо жодного, хто в ці дні пішов у вічність! Тримаймося, як би важко не було. Сьогодні кожен з нас – це Україна!» - написала співачка на своїй сторінці у мережі.Dj ProBass (Артем Ткаченко) та DJ Hardi (Максим Мокренко) опублікували новий трек «Козаки йдуть».

«Ми відклали музику до кращих часів. АЛЕ! Наші друзі з інших міст почали писати про те, що «Доброго вечора» лунає у всіх бомбосковищах, і так чи так підіймає бойовий дух наших Українців. Якщо музика може ЧИМОСЬ ДОПОМОГТИ, ХАЙ ДОПОМОГАЄ!!!» - пишуть музиканти.
До слова, саме ці хлопці – автори композиції «Доброго вечора, ми з України», яку слухають мільйони. Днями вони отримали відзнаки у своєму рідному місті. Діджеї, які створили хіт, що надихає українців на перемогу, вже стали зірками не тільки у Кременчуці, а й по всій країні.

Український хіп-хоп виконавець та радіоведучий ХАС (Хассан Назар-Хайдар Алієвич) написав композицію «НІКОЛИ? ЗНОВУ!»

«Я ніколи так швидко не писав пісню! По-перше, зовсім не було часу і руки були зайняті іншим, по-друге, сильно пекло всередині! ВСЕ те, що ти чуєш, - створилось за 4 години! Так само оперативно створилась обкладинка! За що величезне дякую @_missa_art_ . Я не планував писати пісень! Та, мабуть, емоції взяли своє! Ми обов’язково переможемо! І надіюсь, що ця пісня додасть тобі сил!» - написав виконавець на своїй сторінці.
Гурт «Антитіла» на своєму каналі оприлюднив Visual Audio на низку композицій.

«Сьогодні ми змінили свої музичні інструменти на зброю. Вони вторглись в нашу державу. Вони підло атакували міста по всій нашій країні. Вони вбили тисячі наших громадян і продовжують це робити сьогодні. Вони століттями знищували наших людей, землю, культуру, державність. Але ми, попри завищену імперську величність, досі чинимо потужний спротив, і будемо його чинити ЗАВЖДИ», - написали учасники гурту, які, до речі, усім складом пішли в тероборону.
Співак Сергій Бабкін опублікував оновлену версію пісні «Я – солдат», присвячену подіям 2022 року в Україні.

«Найталановитішим воїнам світу присвячується!!! Слава ЗСУ!!!» - зазначив він.
Олег Винник заспівав кавер-версію на переможну музику гімну України «Буде жити Україна!»

«Ви просили у мене переможну пісню. Я теж цього хотів. Господь Бог чує наші серця, наш народний біль! Мій героїчний народе!!! Прийми від мене слова підтримки через кавер-версію на переможну музику гімну України, композитор М. М. Вербицький. У кожне серце, яке обливається кров'ю за Україну, за Перемогу нашого народу, хай потрапить ця моя пісенна молитва!» - пише співак.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus