USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Суд відмовився арештувати Мартиненка

12 Травня 2017 13:28
Апеляційний суд Києва відмовив Спеціальній антикорупційній прокуратурі в обранні запобіжного заходу для екс-нардепа Миколи Мартиненка у вигляді тримання під вартою. Рішення у залі зустріли вигуками "ганьба". Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Суд залишив чинним попереднє рішення Солом'янського суду щодо взяття екс-політика на поруки народними депутатами без змін. Ухвала оскарженню не підлягає.

У залі судової установи пролунали вигуки "ганьба". Обурювалися і присутні в залі добровольці внутрішнього корпусу батальйону "Донбас".

Як відомо, 20 квітня детективи НАБУ та прокурори САП затримали екс-голову комітету парламенту з питань паливно-енергетичного комплексу, екс-нардепа Миколу Мартиненка за підозрою у скоєнні злочинів, через які ДП "СхідГЗК" завдано збитків на суму 17,28 млн доларів. Після двох безсонних ночей у слідчому ізоляторі Мартинку було обрано запобіжний захід – особиста порука народних депутатів і міністрів. Прокурори мають намір оскаржити рішення судді.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура у середу, 26 квітня, оскаржила рішення слідчого судді Солом’янського суду Києва про обрання запобіжного заходу екс-нардепу Миколі Мартиненку.

Нагадаємо, Микола Мартиненко був нардепом ВРУ 3 – 8 скликань, двічі обирався від виборчого округу № 21 (центр – м. Ковель). У 2016 році добровільно відмовився від депутатського мандату у в зв`язку із скандалом навколо розслідування, яке проводить Національне Антикорупційне бюро України щодо його можливої причетності до корупції. У грудні минулого року Верховна Рада достроково припинила депутатські повноваження Мартиненка.

НАБУ перевіряє причетність екс-депутата до схем з урановим концетратом під час його закупівлі ДП Східний гірничо-збагачувальний комбінат у австрійського товариства Steuermann Investitions. У травні 2016 року Генеральна прокуратура передала НАБУ 40 томів матеріалів по справі Мартиненко.

Детально про справу Мартиненка читайте ТУТ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus