USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.85

Росія – терорист і їй не соромно: Зеленський – про заручників окупантів, міжнародний суд і загальнонаціональну хвилину мовчання

16 Березня 2022 13:57
У новому зверненні 16 березня Президент України наголосив, що буде активізовано роботу задля притягнення окупантів до відповідальності.

Володимир Зеленський інформував, що прокуратура вже розпочали цю роботу, важливим є теж початок діяльності в Україні слідчої групи Міжнародного кримінального суду, яка разом з українськими правоохоронцями вже збирає докази воєнних злочинів російських окупантів на території України.

В Україні перебуває і прокурор Міжнародного кримінального суду в Гаазі Карім Хан.

«Минулої ночі російські війська продовжили обстріли української території, наших мирних міст, наших громадян. Харків та область, узбережжя Одещини. Вони завдали ракетних ударів по Києву. Били по цивільний інфраструктурі Запоріжжя.

Станом на цей ранок 103 дитини вбито.

Російські війська зараз завдали Україні в сотню разів більших руйнувань, ніж Донбасу за вісім років війни. І найбільше постраждали саме території Донбасу, прикордонних областей на російському напрямку, Київська область та південь України. Найбільше постраждали саме ті території, про які російські пропагандисти завжди говорили як про місця проживання особливо близьких для Росії людей», – сказав Володимир Зеленський.

Додав, що вже немає, напевно, такої неядерної зброї, яку окупанти не використали проти українців.

Загалом в Україні зруйновано 400 закладів освіти, найбільше (119) – у Донецькій області.

В Маріуполі окупанти захопили обласну лікарню інтенсивного лікування. Пацієнти та лікарі – в полоні. Усередину нагнали мешканців сусідніх будинків. Понад 400 людей – у заручниках. Окупанти використовують цю лікарню як вогневу позицію, щоб обстрілювати місто.

Читати ще: «Черговий терористичний акт Росії»: окупанти утримують в заручниках 400 людей в обласній лікарні Маріуполя

Учора ввечері окупанти взяли в заручники шістьох людей у Бучанській міській раді.

Також утримують у полоні українського рятувальника, захопленого в погодженому гуманітарному коридорі.

Окрім того, в заручниках – мери кількох українських міст, активісти та журналісти.

«Росія перетворилася на відвертого терориста і їй не соромно, але вона буде відповідати за все. Світ починає розуміти, що без визнання Росії державою-терористом неможливо буде відновити справедливість щодо України і міжнародний порядок», – зазначив президент.
Він сьогодні підписав указ про загальнонаціональну хвилину мовчання для вшанування пам’яті усіх загиблих у війні українців. Щоранку о дев’ятій годині на всій території держави громадяни України будуть згадувати всіх українців, які віддали своє життя.

Зеленський зауважив, що втрати окупантів продовжують зростати, а кількість знищених солдатів противника наближається до 14 тисяч. Десятки тисяч окупантів поранено.

«Вони вже втратили понад сотню гвинтокрилів. Скоро буде сотня втрачених літаків. Понад 400 російських танків знищено та кілька тисяч інших одиниць техніки. Ми забираємо з поля бою покинути ворожу техніку і використовуємо її для захисту нашої держави та наших людей», – сказав глава держави.

Закликав українців повідомляти про залишену техніку ворога та не публікувати інформацію про роботу наших ЗСУ, зокрема ППО.

Президент України також анонсував, що о третій годині сьогодні виступатиме в Конгресі США.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus