USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

15 червня: події, факти, дні народження

15 Червня 2020 00:00
День народження сьогодні святкує луцька художниця, авторка ікон на склі Галина Черниш.

Рідні та друзі бажають мисткині натхнення і здійснення мрій, невичерпної наснаги та щедрих дарунків долі. Нехай життя буде сповнене радістю, достатком, а удача приходить упереміш з гарним настроєм! Гармонії та взаєморозуміння, барвистих днів та відданості найближчих людей!

Свято сьогодні і голови Рожищенської РДА Сергія Шкоди. Друзі, колеги та однодумці зичать імениннику реалізації ідей і задуманих планів, бадьорості та оптимізму, успіху, сімейного благополуччя і щастя. А ще - терпіння і задоволення від повсякденної роботи, підкорення нових життєвих висот і здійснення усіх заповітних мрій!
Сергій Шкода з дружиною
Сергій Шкода з дружиною
Також день народження відзначають в. о. керівника управління охорони здоров’я Волинської облдержадміністрації Валерій Руцький, депутат Волинської облради, власник фермерського господарства «АМіЛА» Роман Микитюк та кіборг з Луцька, ветеран АТО Вадим Ваврищук.

Інформаційне агентство Волинські Новини бажає їм міцного здоров'я, особистого щастя, яскравих успіхів та здійснення найзаповітніших мрій. Гарного настрою вам, миру та добра, радості, упевненості у власних силах, процвітання та добробуту, багато позитивних емоцій та приємних моментів щодня!

Роман Микитюк
Роман Микитюк
Вадим Ваврищук
Вадим Ваврищук
Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Наша хроніка:

Минулоріч ми інформували про те, що в Луцьку у Галереї мистецтв ВО НСХУ відкрилася виставка одного з найвідоміших у Європі українських художників, волинянина Едуарда Бєльського.

Два роки тому над Луцьком вперше здійнялися повітряні кулі.

У 2017 році редакція писала про те, що у Луцьку банкомат облили червоною фарбою.

У 2016 цього дня встановили місцезнаходження безвісти зниклої 15-річної волинянки.

2015 року шалена злива залила Луцьк. Лучани одразу ж поділилися фото у мережах.

У 2014 році на центральній площі міста відбулось урочисте відкриття Ярмарку спорту «Лучани за здоровий спосіб життя»

У 2013 в цей день Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що лучани здійснили музичну подорож до Франції та Аргентини. Аргентинські танго та французьку вальси-мюзети лунали під час концерту гурту «Kiev-Tango-Project» в обласному центрі Волині.

У 2012 році луцьку «Варшавку» назвали найкращим ринком в Україні. Завокзальний ринок із Луцька разом із сумським Центральним ринком визнали найкращими в Україні.

2011 луцький гурт заспівав білоруською мовою. У рамках кампанії “Українська музика для Білорусі” українські музиканти заспівали пісні білоруською мовою на протестну тематику.

А 15 червня у 2010 році Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що в Луцьку стартував чемпіонат України з важкої атлетики. Спортивний захід співпав із 115 річницею цього виду спорту в Україні.

Народилися:

Цього дня народилися французький живописець, представник класицизму, філософ, мистецтвознавець Нікола Пуссен, український мовознавець Олександр Томсон, російський поет, один із зачинателів «срібного віку» Костянтин Бальмонт, радянський державний і партійний діяч, генеральний секретар КПРС у 1982-1984 роках Юрій Андропов, радянський і російський актор театру, естради й кіно Михайло Державін, український актор театру й кіно, режисер Іван Миколайчук (фільми «Тіні забутих предків», «Пропала грамота», «Вавилон ХХ»), радянський і російський спортивний функціонер, багаторічний президент Федерації футболу СРСР В'ячеслав Колосков, американський поп-співак Гаррі Нільссон, американський кіноактор Джеймс (Джим) Белуші («К-9», «Червона спека», «Кучерява Сью»), російський теле- й радіожурналіст, ведучий «Великої політики» на «Інтері» Євген Кисельов, український політик і підприємець, міністр з надзвичайних ситуацій Віктор Балога, американська акторка Хелен Хант («Чого хочуть жінки», «Ізгой», «Краще не буває»), американська акторка Кортні Кокс («Крик», «3000 миль до Грейсленда»), німецький футбольний воротар Олівер Кан.

Сталося:

1502 – Христофор Колумб відкрив острів Мартініка.

1752 – Бенджамін Франклін в експерименті з повітряним змієм довів електричну природу блискавки.

1775 – за наказом Катерини ІІ російські війська зруйнували Запорізьку Січ.

1869 – Джон Хайат в Олбані (штат Нью-Йорк) запатентував целулоїд.

1878 – у США зроблена перша спроба виробництва чогось на кшталт фільму: 12 фотокамер одночасно зафіксували один кадр із тим, щоб визначити, чи всі чотири копита відриваються від землі при кінському галопі.

1911 – у США засновано Computing-Tabulating-Recording Company. Сьогодні вона відома під назвою IBM.

1924 – компанія «Форд» виробила свій 10-мільйонний автомобіль.

1940 – радянські війська увійшли в Литву.

1956 – вперше зустрілися Джон Леннон і Пол Маккартні.

1979 – на екрани США вийшов фільм «Роккі-2» з Сильвестром Сталлоне у головній ролі.

1985 – у ленінградському Ермітажі в присутності екскурсійної групи молодий чоловік вихлюпнув на «Данаю» Рембрандта сірчану кислоту з літрової банки, після чого з криком «Свободу Литві!» двічі штиркнув у картину ножем. Злочинцем виявився душевнохворий литовець Бронюс Майгіс, який пояснив свої дії «політичними міркуваннями».

1986 – газета «Правда» оголосила про звільнення за недбалість керівників Чорнобильської АЕС.

1988 – Верховна Рада Вірменії висловилася за приєднання Карабаху.

1989 – президент США Рональд Рейган посвячений в англійські лицарі.

1999 – у Бельгії заборонений продаж «Кока-коли» через підвищений рівень хімікатів у ній.

2007 – прем’єрний показ першого українського анімаційного мультсеріалу «Лис Микита».

2008 – у Севастополі без згоди з міською держадміністрацією нею відкрили пам'ятник імператриці Катерині II.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus