USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

15 жовтня: події, факти, дні народження

15 Жовтня 2020 00:00
15 жовтня день народження відзначають ексдепутат Луцької міської ради Олександр Пиза, бізнесмен Олександр Главацький, журналістка Оксана Швець та заслужений працівник фізичної культури і спорту України, голова Волинського обласного фізкультурно-спортивного товариства «Україна» Василь Рибаков.

Інформаційне агентство Волинські Новини вітає усіх іменинників та зичить непохитного здоров’я, енергійності, натхнення, достатку, тепла та веселощів. Нехай щодень здійснюються найзаповітніші мрії, а душу завжди зігріває радість від яскравих емоцій і позитивних вражень.
Олександр Пиза
Олександр Пиза
Оксана Швець
Оксана Швець
Олександр Главацький
Олександр Главацький
Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Сьогодні відзначають Всесвітній день миття рук, а також Всесвітній день боротьби з раком грудей. А ще сьогодні - Міжнародний день білої тростини, або Міжнародний день незрячих та Міжнародний день сільських жінок. Також святкують свій День працівники целюлозно-паперової промисловості.

Наша хроніка:

Торік ми розповідали про відкриття Луцького реабілітаційного центру для учасників АТО.

У 2018 році у Камені-Каширському завдяки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» за 1,5 мільйона оновили стадіон «Колос».

У 2017 році ми з'ясовували, чому Краків ідеальний для туристів незалежно від пори року. Згідно з даними ЮНЕСКО (місто внесено до Списку світової спадщини організації), Краків найохочіше відвідують мандрівники з усього світу.

Також цього дня 2017 року наші журналісти показали, як осінь прикрасила та розфарбувала Луцьк різноманітними кольорами.

У 2016 року редакція з’ясувала, хто і як створює свято на німецьких стадіонах під час футбольних матчів.

У 2015 році було опубліковане розслідування серед бізнесменів щодо заробітку під час кризи. Як виявилося, перукарі економлять на косметиці, взуттєві майстерні – на матеріалах для ремонту, ковбасний завод замінює елітні ковбаси на дешеві сосиски.

Економічну карту волинського села шукайте у матеріалі за 15 жовтня 2014 року.

8:0. Такий рахунок було зафіксовано у матчі збірної України проти збірної Сан-Марино у 2013 році. Незважаючи на перемогу, українцям не вдалося здобути пряму путівку на ЧС-2014, що проходив у бразилії.

Народилися:

Цього дня народилися давньоримський поет, автор «Енеїди» Публій Вергілій Марон, російський поет Михайло Лермонтов, німецький філософ, психолог, філолог Фрідріх Ніцше, український етнограф, фольклорист Пелагея Литвинова, радянський письменник-сатирик Ілля Ільф (Єхіїл-Лейб Файнзільберг), американський кінорежисер, продюсер, який відкрив таких зірок кіно, як Кларк Гейбл, Роберт Мітчум, Лоретта Янг і Лана Тернер, Мервін Лерой, український поет-пісняр Дмитро Луценко, американський письменник, автор детективів Еван Хантер (відомий під псевдонімом Ед Макбейн), французький філософ, історик культури Поль Мішель Фуко, український поет, байкар, сатирик Володимир Грабоус, український політик і промисловець, президент ВАТ «Українська автомобільна корпорація» Таріел Васадзе, український і радянський актор театру й кіно, народний артист України Іван Гаврилюк, російський рок-музикант В'ячеслав Бутусов, український боксер В'ячеслав Глазков, українська легкоатлетка Марія Помазан.

Сталося:

1581 — В Парижі королева-мати Франції Катерина де Медичі представила своїм гостям перший в історії публічний балет — «Комічний балет королеви».

1582 — Україна у складі Речі Посполитої перейшла з Юліанського на Григоріанський календар разом з Іспанією, Португалією та більшістю Італійських держав.

1806 — До складу Російської імперії включено Бакинське ханство.

1880 — Через 632 роки після початку завершено будівництво Кельнського собору. Перший камінь в фундамент собору заклав в 1248 році архієпископ Кельна Конрад Фон Гохштаден.

1926 — В Києві відкрили Російський драматичний театр (нині імені Лесі Українки).

1928 — Німецький дирижабль «Граф Цепелін» зробив перший комерційний рейс через Атлантичний океан.

1964 — Введений в дію найбільший в світі нафтопровід «Дружба».

1968 — В університеті Суррея відбувся перший виступ «Led Zeppelin».

1997 — Стартував проект дослідження Сатурну і Титану — Кассіні-Гюйгенс.

2003 — Ільхам Алієв стає президентом Азербайджану після смерті свого батька Гейдара Алієва.

2005 — Китай став третьою державою після Радянського Союзу і США, яка успішно відправила людину до космосу. Космічний корабель «Шеньчжоу-5» вивів на орбіту космонавта Ян Лівея
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus