USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

27 січня: дні народження, події, факти

27 Січня 2018 00:00
День народження 27 січня святкують начальник управління капітального будівництва Луцької міської ради Леонід Карабан, депутат Волинської обласної ради Валентина Касарда.

Інформаційне агенство Волинські Новини вітає іменинників та зичить їм благополуччя, успіхів та наснаги в усіх починання. Побільше посмішок та довгих років життя, а кожен день нехай приносить лише гарні новини та щирі емоції.
Леонід Карабан
Леонід Карабан
Валентина Касарда
Валентина Касарда
Якщо ви хочете привітати своїх близьких, рідних чи друзів з днем народження, скористайтесь функцією «Повідом новину». Надсилайте свої вітання та фото іменинників.

Іменини за православним календарем святкують Ніна, Павло, Сергій, Ілля та Веніамін.

Наша хроніка:

Минулого року близько ста фельдшерів вийшли на страйк у Маневичах.

У 2016 році цього дня Луцьк просив в області грошей на фінансування профтехосвіти у місті.

2015 року Верховна Рада України визнала Росію державою агресором.

Як у Києві «мітингував» луцький графіті-кіт редакція розповідала три роки тому. Майстер стріт-арту Андрій Присяжнюк перебував на київському Майдані. На стіні поблизу Майдану Незалежності він залишив графіті – кота, який тримає пляшку із запальною сумішшю.

У 2013 році у Луцьку визначили найсильніших. Тоді в обласному центрі Волині відбулися міжобласні змагання з рукопашного бою.

А у 2012 році на Волині відкрили найбільшу «лісову» виставку. Експозицію художніх полотен «Волинський ліс очима художників» показали у Старовижівському районному будинку культури. Вона стала найбільшою колекцією картин на лісову тематику, яка тільки була у галереях та виставкових залах області.

Народилися:

Цього дня народилися австрійський композитор і диригент Вольфганг Амадей Моцарт, німецький філософ Фрідріх фон Шеллінг, український письменник, учений, перекладач, поет, байкар Петро Гулак-Артемовський, англійський письменник, математик і філософ, відомий як автор казок «Аліса в країні чудес» й «Аліса в Задзеркаллі» Льюїс Керролл, австрійський письменник походженням із Галичини, автор романів і новел на еротичні теми Леопольд фон Захер-Мазох («Венера в хутрах», «Дон Жуан із Коломиї», «Єврейський Рафаель»), український етнограф, фольклорист, поет, громадський діяч, автор слів гімну України «Ще не вмерла Україна» Павло Чубинський, український художник грецького походження, педагог Архип Куїнджі, український поет Павло Тичина, український скульптор, маляр, графік Іван Гончар, український художник, графік, кераміст, мистецтвознавець Яків Гніздовський, радянський письменник, публіцист, громадський діяч Ілля Еренбург, український дисидент і правозахисник, педагог, мовознавець, член-засновник Української гельсінської групи Олекса Тихий, молдовський політик, комуніст, другий президент Молдови Петру Лучинський, англійський рок-музикант, барабанщик групи Pink Floyd Нік Мейсон, український політик, енергетик, міністр палива та енергетики України у 2007-2010 роках Юрій Продан, білоруський футболіст, півзахисник національної збірної, кращий футболіст України 2001 року Валентин Белькевич.

Сталося:

1785 - в місті Афіни засновано Університет штату Джорджія, перший державний університет у Сполучених Штатах.

1860 – уперше опубліковано повне видання «Кобзаря» Тараса Шевченка.

1880 – Томас Едісон запатентував електричну лампу розжарювання.

1895 – у Маріїнському театрі Санкт-Петербурга відбулася прем'єра балету Петра Чайковського «Лебедине озеро».

1918 – на екрани США вийшов фільм «Тарзан – повелитель мавп» з Елмо Лінкольном у головній ролі. Це була перша екранізація твору Едгара Берроуза, найближча до авторського тексту.

1920 – Всеукраїнський ревком ухвалив ввести в Україні дію законів РРФСР.

1924 – похорон Володимира Леніна та відкриття його мавзолею в Москві.

1924 – київська міськрада ухвалила встановити в місті пам'ятник Леніну.

1926 – у Лондоні шотландський винахідник Джон Берд вперше продемонстрував публіці телевізор, дія якого ґрунтувалася на механічній системі передачі зображення.

1929 — у Відні почався установчий конгрес Організації українських націоналістів.

1944 – урочистий артилерійський салют у Ленінграді сповістив про остаточну ліквідацію блокади міста, що тривала 900 діб.

1944 – наказом Головного командування УПА в Українській повстанській армії заснована своя нагородна система.

1945 – війська 1-го Українського фронту звільнили в'язнів найбільшого фашистського табору масового знищення – Освенцім на території Польщі.

1948 – у США в продаж надійшли перші магнітофони, створені компанією Wire Recording Corporation of America. Вартість – $149,5.

1962 – рішенням Ради міністрів СРСР імена членів «антипартійної групи» Молотова, Кагановича й Маленкова ліквідовані з усіх назв населених пунктів, установ і організацій.

1973 — у Парижі підписано угоду про виведення американських військ з В'єтнаму.

1983 – найдовший у світі залізничний тунель – 53,85 кілометра – прокладено під водою між японськими островами Хонсю і Хоккайдо.

1985 – компанія Coca-Cola оголосила про плани продажу своєї продукції в Радянському Союзі.

1992 – легендарний американський боксер Майк Тайсон ув'язнений за зґвалтування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus