USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Апеляція у справі вбивства Катерини Литкіної: суд знову відклав засідання

24 Лютого 2020 16:50
24-го лютого у Рівному відбувся суд щодо апеляційної скарги, яку подали адвокати засуджених за вбивство неповнолітньої мешканки Нововолинська Катерини Литкіної.

Нагадаємо, попереднє і перше засідання у Рівненському апеляційному суді пройшло 28-го листопада. Однак через відсутність перекладача для Максима Терлецього, за його заявою, було перенесено розгляд справи, пише Буг.

На засідання 24-го лютого з’явилися два адвокати Назара Статочнюка: Сергій Полячук та Віктор Шостак і один Терлецького: Віктор Дягель. Другий захисник, Сергій Ковальов, не з’явився в суд, не повідомивши жодним чином.

Був присутній також батько вбитої дівчини, потерпілий Сергій Литкін. Підтримати родину приїхав помічник народного депутата Ігоря Гузя Андрій Бокоч.

Перекладач – асистент кафедри слов’янської філології Львівського національного університету ім. Івана Франка прибула на засідання, щоб здійснювати переклад Терлецькому на словенську мову.
Суд у складі колегії: Михайла Шпинти (головуючого), Олега Полюховича та Тетяни Збитковскьої виніс питання щодо відкладення судового розгляду справи. Терлецький зазначив, що хоче, щоб його захищали два адвокати. Через відсутність другого захисника, засідання перенесли.

Зранку під конвоєм в судову залу доставили Терлецького та Статочнюка, яких нагадаємо, було засуджено Ковельським міськрайонним судом: до 13 років 6 місяців та до 14 років 6 місяців позбавлення волі відповідно. Поки очікується розгляд апеляції, вони досі перебувають в СІЗО. День попереднього ув’язнення зараховується як два дні позбавлення волі.
І ось знову справу довелося відкласти: через відсутність захисника Ковальова. За словами його колеги, адвокат не з’явився, бо попередньо суд мав відбутися 20-го лютого, а через перенесення його на 4 дні пізніше, вийшли “накладки” в часі.

Захисник Терлецького Дягель просив відкласти судовий розгляд. Сам Терлецький через перекладача також заявив, що не бажає, щоб слухання відбувалося за відсутності адвоката.

Судді зауважили, що не серйозно з боку адвоката Ковальова жодним чином не попередити про відсутність, адже зібралися всі учасники процесу і можна було б розглядати справу.

Батько вбитої дівчини, який змушений долати сотні кілометрів на суд та щоразу згадувати жахливі події, був проти перенесення слухання.

Та аби не порушувати право обвинуваченого на захист, колегія суддів, заслухавши думку учасників засідання, ухвалила перенести розгляд кримінального провадження на 16-те березня.


Нагадаємо, Катя Литкіна з Нововолинська зникла першого серпня 2016 року. Через 10 днів тіло дівчини знайшов її батько. Загибель дівчини сколихнула весь Нововолинськ. У поліції з’явився перший підозрюваний – місцевий житель Назар Статочнюк, але є люди, які впевнені, що за ґрати відправили невинну людину. Сам підозрюваний заперечує свою причетність до вбивства. Натомість батьки вбитої головним підозрюваним вважають двоюрідного брата затриманого, колишнього хлопця Катерини Максима Терлецького, який проживає у Словенії, його поліція допитала по Скайпу. Влітку 2016-го він приїздив у Нововолинськ до родичів, мешкав по сусідству з Катериною Литкіною. Раніше мав із нею романтичні стосунки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus