USD 39.52 39.76
  • USD 39.52 39.76
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

Білл Гейтс завдав удару по китайському інтернет-гіганту Alibaba

21 Лютого 2021 20:15
Засновник Microsoft Білл Гейтс завдав чергового удару по китайському інтернет-гіганту Alibaba. Його сімейний фонд продав всі акції компанії, що належали йому.

Про це йдеться в повідомленні, яке він подав до Комісії з цінних паперів і бірж США (SEC), передає ТСН.

Крім Alibaba фонд продав всі акції агрегатора таксі Uber і половину паперів Apple. За пакет Alibaba фонд отримав 128,5 мільйона доларів. Таким чином, за час володіння паперами китайської компанії Bill & Melinda Gates Foundation заробив 21,1 мільйона доларів. Також частки були знижені в інтернет-гіганті Amazon, телекомунікаційній компанії Liberty Latin America, інвесткомпанії Berkshire Hathaway і будівельно-логістичному холдингу China Metro-Rural Holdings. Разом з тим Bill & Melinda Gates Foundation на 40 відсотків наростив частку в американській медико-біологічній компанії Schrodinger.

Alibaba – найбільша інтернет-компанія Китаю, яка працює у сфері електронної комерції від 1999 року. Засновником компанії є Джек Ма. Компанії належить кілька популярних інтернет-майданчиків, зокрема інтернет-магазин AliExpress.com. Хмарний підрозділ Alibaba – одна з найбільш зростальних компаній групи.

Проблеми Джека Ма з китайською владою загострилися після того, як у жовтні 2020 року він публічно розкритикував фінансових регуляторів та банки Китаю, звинувативши їх у «ломбардному мисленні». Після цього банк Китаю скасував IPO Фінтех-стартапу Ма Ant Group. Джек Ма був готовий віддати владі частину Ant Group, але це не допомогло запобігти скасуванню IPO.

За даними дослідницької компанії Canalys, в 4 кварталі 2019 року підрозділ Alibaba Cloud Intelligence контролював 46,4% хмарного ринку Китаю, тоді як Tencent і Baidu Cloud Cloud мали 18% і 8,8% ринку відповідно.

16 серпня 2020 року стало відомо про те, що США мають намір заборонити низці китайських компаній працювати на території країни. Заборона могла торкнутися і найбільшої інтернет-компанії Китаю Alibaba.

28 січня 2021 року стало відомо про те, що засновник Alibaba готує масштабну реорганізацію одного зі своїх стартапів.

2 лютого 2021 року китайська державна газета Shanghai Securities News виключила засновника Alibaba Джека Ма зі списку головних бізнесменів країни.

3 лютого 2021 року Джек Ма погодив з китайськими регуляторами план реорганізації Ant Group, який перетворить Фінтех-гіганта в фінансову Холдингову Компанію.

5 лютого 2021 року влада Китаю висунула нові умови для виходу на біржу фінансово-технологічної компанії Ant Group («дочка» Alibaba, – ред.) Джека Ма.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus