USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Чауса відправили під цілодобовий домашній арешт

4 Серпня 2021 23:24
Суд відмовив САП в обранні запобіжного заходу для Миколи Чауса у вигляді взяття під варту і відправив його під цілодобовий домашній арешт.

Про це виданню «Страна» повідомив адвокат Чауса, Ростислав Кравець.

Домашній арешт означає, що Чаус фактично залишається під контролем/охороною СБУ.

«Взагалі-то «баш на баш» вийшов. НАБУ отримало Чауса як підозрюваного і можливість проводити з ним процесуальні дії. А СБУ зберегла контроль над Чаусом. Щоб нічого зайвого раптом не сказав», – зазначає видання у своєму телеграм-каналі.

Нагадаємо, українське Національне антикорупційне бюро підозрює Миколи Чауса в отриманні хабара. З 2016 суддя перебував у Молдові.

3 квітня стало відомо, що група озброєних чоловіків викрала в центрі Кишинева колишнього українського суддю Миколу Чауса, оголошеного Інтерполом у міжнародний розшук за підозрою у хабарництві. За даними МВС Молдови, суддю вивезли в Україну.

Згодом журналісти повідомили, що п’ятеро українців можуть бути причетні до викрадення Чауса: ймовірно, вони в’їхали в Молдову під вигаданими іменами.

Розслідувачі зазначили, що один з чоловіків може бути пов’язаний з українськими спецслужбами, а саме – з Головним управлінням розвідки Міноборони України. При цьому представник ГУР України в коментарі журналістам категорично заперечував зв’язок Міноборони з викраденням колишнього українського судді.

23 липня Генеральний прокурор Молдови Олександр Стояногло заявив, що розслідування викрадення колишнього українського судді Миколи Чауса в Кишиневі завершено. За його словами, до викрадення причетні державні служби України.

Нагадаємо, ввечері 3 серпня у Національному антикорупційному бюро України повідомили, що Микола Чаус був затриманий у «Феофанії». Доставили екссуддю в СІЗО Служби безпеки.

Читати ще: Справу Чауса використовують, аби злити справу «вагнерівців», – УП

До цього – 31 липня, в Службі безпеки України заявляли, що у Вінницькій області в одну із селищних рад прийшов чоловік, який назвав себе Миколою Чаусом, та попросив викликати саме співробітників спецслужби.

В СБУ повідомляли, що колишній суддя поділився зі слідчими відомостями, які стосувалися його викрадення. У спецслужбі додали, що у зв’язку з цим Чаус був узятий під захист.

За відомостями ЗМІ, Чаус був затриманий поліцейськими в одному із сіл Вінниччини після дзвінка місцевого жителя. Екс-суддя нібито розповів правоохоронцям, що його викрали невідомі. В мережі також з’явилося фото Чауса в трусах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus