USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 42.60 42.90
  • PLN 9.75 9.90

Екссуддя Чаус оскаржуватиме рішення суду про домашній арешт

6 Серпня 2021 10:26
Адвокат екссудді Миколи Чауса Ростислав Кравець збирається оскаржувати рішення Вищого антикорупційного суду про домашній арешт його підзахисного.

Про це йдеться у заяві правника, пише Бабель.

Він зазначив, що 5 серпня поспілкувався зі своїм клієнтом і вони вирішили, що будуть подавати апеляцію на рішення ВАКСу.

Наразі захист колишнього судді вивчає отримані від досудового слідства документи.

«Я не задоволений рішенням суду, я вважаю підозру необґрунтованою. Я не можу вам сказати, чи буде Чаус відбувати домашній арешт у себе в дома. Він має носити електронний браслет. Чаус рішенням суду задоволений», – додав Кравець в коментарі «Суспільному».

Нагадаємо, 4 серпня Вищий антикорупційний суд України відправив Чауса під цілодобовий домашній арешт. На нього тепер мають одягнути електронний браслет. Адвокати клопотали також про відвід судді, але їм відмовили.

Нагадаємо, українське Національне антикорупційне бюро підозрює Миколи Чауса в отриманні хабара. З 2016 суддя перебував у Молдові.

3 квітня стало відомо, що група озброєних чоловіків викрала в центрі Кишинева колишнього українського суддю Миколу Чауса, оголошеного Інтерполом у міжнародний розшук за підозрою у хабарництві. За даними МВС Молдови, суддю вивезли в Україну.

Згодом журналісти повідомили, що п’ятеро українців можуть бути причетні до викрадення Чауса: ймовірно, вони в’їхали в Молдову під вигаданими іменами.

Розслідувачі зазначили, що один з чоловіків може бути пов’язаний з українськими спецслужбами, а саме – з Головним управлінням розвідки Міноборони України. При цьому представник ГУР України в коментарі журналістам категорично заперечував зв’язок Міноборони з викраденням колишнього українського судді.

23 липня Генеральний прокурор Молдови Олександр Стояногло заявив, що розслідування викрадення колишнього українського судді Миколи Чауса в Кишиневі завершено. За його словами, до викрадення причетні державні служби України.

Нагадаємо, ввечері 3 серпня у Національному антикорупційному бюро України повідомили, що Микола Чаус був затриманий у «Феофанії». Доставили екссуддю в СІЗО Служби безпеки.

Читати ще: Справу Чауса використовують, аби злити справу «вагнерівців», – УП

До цього – 31 липня, в Службі безпеки України заявляли, що у Вінницькій області в одну із селищних рад прийшов чоловік, який назвав себе Миколою Чаусом, та попросив викликати саме співробітників спецслужби.

В СБУ повідомляли, що колишній суддя поділився зі слідчими відомостями, які стосувалися його викрадення. У спецслужбі додали, що у зв’язку з цим Чаус був узятий під захист.

За відомостями ЗМІ, Чаус був затриманий поліцейськими в одному із сіл Вінниччини після дзвінка місцевого жителя. Екс-суддя нібито розповів правоохоронцям, що його викрали невідомі. В мережі також з’явилося фото Чауса в трусах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Погранєц Показати IP 6 Серпня 2021 13:29
А ще він 2 рази! незаконно кордон перетинав! І на свій мобільний телефон Дію не ставив!
ав Показати IP 6 Серпня 2021 15:47
може в санаторій зразу разом з сім.єю на 3 місяці! заслужив.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus