USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Івахів обіцяв витратити мільйон на моє відкликання, - депутат Ткачук

7 Червня 2018 20:43
Депутат Луцької міськради Євгеній Ткачук розповів, як нардеп-олігарх групи «Континіум» Степан Івахів намагався змусити його голосувати «як потрібно» або скласти мандат, погрожуючи витратити мільйон на відкликання обранця громади.

Після засідання Луцької міської виборчої комісії 7 червня депутат Євгеній Ткачук зауважив, що голова МВК Леонід Будцев вчиняв саботаж, коли він намагався не дати прийняти присягу двом членам комісії. Крім того, під час засідання він постійно отримував вказівки повідомленнями на телефон. Постійно наголошуючи, що він не юрист, Леонід Будцев намагався тиснути на членів комісії, переконуючи, якщо вони буцімто припинять відкликання депутатів міськради, то таке рішення автоматично буде незаконним. Рішення міської виборчої комісії, відповідно до якого відкликання п’ятьох депутатів міськради припинили, депутат називає справедливим.

Євгеній Ткачук зауважив, що причину для відкликання обрали смішну – було скасоване рішення міськради судом, але підстав за таке відкликати депутата немає. Депутат відкликається з трьох підстав: якщо не відвідує більшість засідань сесії, засідання комісій та не працює на окрузі, тобто, не виконує обов’язків депутата. Всі п’ятеро обранців громади, яких намагалися відкликати, чітко виконують ці обов’язки, а Євгеній Ткачук протягом двох каденцій пропустив лише одне засідання сесії.

«Мені особисто Степан Івахів сказав, що якщо я не голосуватиму так, як йому потрібно, то він витратить мільйон на моє відкликання. Що він успішно, як бачите, і зробив. Гроші він витратив, але не все вирішують вони, правда все ж має перемагати. Сьогодні ми побачили на засіданні комісії, що правда перемогла», - зазначив депутат міськради.

Він розповів, що розмова з Івахівим відбулася вдома у нардепа, у Струмівці, у березні 2017 року після смерті міського голови Миколи Романюка. Тоді депутат запитував, який стосунок нардеп має до БПП та пропонував йому витратити ці гроші на потреби нужденних.

Євгеній Ткачук нагадав, що процес відкликання депутатів міськради виглядав, як цирк, адже дехто з людей, які приходили ставити підписи, говорили, що підписуються «за партію «Континіум»».

Нагадаємо, у серпні минулого року припинили ініціативу за відкликання депутатів, яке фінансувала олігархічна група «Континіум». Відкликання депутатів Луцькради Олександра Козлюка, Євгенія Ткачука, Сергія Були, Аркадія Соломатіна та Костянтина Петрочука ініціювали члени обласного осередку БПП «Солідарність». Депутати, однак, стверджували, що для їхнього відкликання немає жодних законних підстав, а процес відкликання – спосіб БПП «Солідарність» і «Континіуму» захопити владу в місті. Ініціатори відкликати депутатів міської ради назвали заменшену цифру необхідних підписів. Окрім того, виборча комісія розглядала питання з порушенням закону та ховалася від ЗМІ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
... Показати IP 7 Червня 2018 21:00
ви собі надміру лестите
лучанин Показати IP 8 Червня 2018 12:33
А чому заяву не написали в правоохоронні органи?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus