USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Із виконавчої служби в Луцьку хочуть стягнути гроші

19 Червня 2013 09:53
За допомогою суду стягнути 5,3 тисячі гривень безпідставно збережених коштів із першого відділу Державної виконавчої служби в Луцьку намагається колишня очільниця структури Алла Арсенюк.
Справу 18 червня розглядав Апеляційний суд Волинської області.
До першого відділу Державної виконавчої служби Луцького міського управління юстиції позивалася колишня очільниця структури Алла Арсенюк із вимогою стягнути безпідставно збережені кошти. Нагадаємо, прокуратура закидала їй службове підроблення, зловживання владою або службовим становищем та перевищення влади або службових повноважень.

Але Апеляційний суд Волині виправдав Арсенюк за всіма статтями обвинувачення.

Наразі ж Алла Арсенюк судиться із першим відділом, вимагаючи стягнути 5,3 тисячі гривень.
Зі слів позивачки та представника відповідача – начальника першого відділу луцької ДВС Сергія Харченка – дивна ситуація у цій структурі склалася зі сплатою судового збору при оформленні позовів. Виявляється, що досить часто фактично від імені виконавчої служби ці кошти сплачували її працівники із власної кишені. Потім вони подавали на головне управління юстиції в області відповідні фінансові звіти, на підставі яких гроші їм повертали.
Алла Арсенюк розповіла, що у 2012 році подала заяву до Господарського суду Волині заяву, тож треба було сплатити збір. Оскільки вона була на лікарняному, то дала гроші своєму заступнику. «Це були мої особисті кошти», - сказала вона.
Заступник Арсенюк здійснила проплату в найближчому банківському відділенні. Під час розгляду справи у суді першої інстанції ця пані підтвердила, що сплачувала судовий збір грошима своєї колишньої керівниці.
А вже через деякий час Аллу Арсенюк звільнили із роботи – фактично через скандал навколо порушеної кримінальної справи. Тож подати фінансовий звіт для відшкодування цих 5,3 тисячі вона вже не може. А госпсуд ухвалив повернути гроші першому відділу виконавчої служби в Луцьку.
Тож задля відстоювання своїх прав Арсенюк звернулася до суду. У разі задоволення її позову могла скластися доволі неоднозначна ситуація: ДВС була би змушена стягувати гроші сама з себе.
Начальник першого відділу ДВС Луцька підтвердив, що ці кошти справді були сплачені господарському суду не виконавчою службою. Водночас Сергій Харченко заявив, що перший відділ ДВС не може повернути цих грошей Арсенюк. Адже депозитний рахунок відділу – це фактично кошти, які стягуються із боржника на користь стягувача або держбюджету. А спірні 5,3 тисячі гривень перебувають у казначейській службі.
На мирову Харченко не погоджувався, воліючи чекати ухвали суду. Тим більше, що в першій інстанції справу виграв саме перший відділ ДВС.
Зрештою, колегія суддів судової палати із розгляду цивільних справ Апеляційного суду Волинської області відмовила у задоволенні апеляції Алли Арсенюк та залишив у силі рішення Луцького міськрайонного суду. Згідно з цим рішенням позивачці відмовлено у стягненні 5,3 тисячі гривень із першого відділу ДВС Луцького міського управління юстиції.
Ухвала може бути оскаржена в касаційному порядку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus