USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Кабмін виділив 17 млн на ліквідацію екологічного лиха у Ковелі

17 Липня 2017 14:27
Кабмін виділив кошти на ліквідацію екологічної катастрофи, спричиненої діяльністю ветсанзаводу у Ковелі. Як відомо, скандальновідомий ковельський ветсанзавод, який завдав екології шкоди майже на 2 мільйони, й далі продовжує нести загрозу довкіллю, до того ж, екокатастрофа на Волині може набрати нових обертів.

Про виділення коштів на ліквідацію екологічної катастрофи стало відомо сьогодні, 17 липня, під час оперативної наради у Волинській облдержадміністрації, - інформує "Волинська правда".

Голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик повідомив, що розпорядженням Кабміну Волинській ОДА виділили на це 17 мільйонів гривень. Наразі очікують, коли кошти надійдуть у казначейство через Міністерство фінансів. За словами Гунчика, як тільки кошти надійдуть на розрахунковий рахунок ОДА, їх передадуть в розпорядження Ковельської міської ради, бо згідно з планом основні заходи щодо ліквідації екологічного лиха заплановані там.

Як ідеться в повідомленні, за виділені Кабміном кошти планують здійснювати необхідні лабораторні заміри, обвалування ємностей, де будуть зберігатися і компостуватися відходи ветсанзаводу, здійснювати рекультивацію і очищення земель, а також роботи, пов’язані з водопостачанням районів, що прилеглі до ветсанзаводу.

Крім того, виділили 1,3 мільйона гривень з обласного резервного фонду, аби за рахунок цих коштів пришвидшити роботи, передбачені графіком. Натомість, 1,7 мільйона гривень на ці заходи вже виділила Ковельська міська рада.

Загалом, аби ліквідувати наслідки цієї катастрофи, за підрахунками Володимира Гунчика потрібно 22 мільйони гривень.

«Тобто потрібно ще до 3 мільйонів гривень. Думаю, і місто включатиметься, і нардеп Степан Івахів, який допомагає в цьому питанні, і, мабуть, звертатимемося ще раз до обласного бюджету», – підсумував голова ОДА.

Нагадаємо, через екологічну катастрофу, яка склалася на ветсанзаводі у Ковелі, містяни та мешканці прилеглих сіл неодноразово перекривали міжнародну трасу Ковель-Ягодин. Їх дістали бездіяльність, постійні відписки та ігнорування владою проблеми. Люди скаржилися, що народний депутат Степан Івахів, який би мав лобіювати інтереси людей, що його вибрали, та голова Волинської ОДА Володимир Гунчик - абсолютно байдужі до проблеми людей. Варто додати, минулого тижня нардеп все ж побував на заводі й заявив, що він ліквідується як юридична структура, і як фізична. 29 травня понад сотня ковельчан, обурені бездіяльністю влади, приїжджали до голови Волинської ОДА Володимира Гунчика, аби почути, чому рештки з ветсанзаводу досі не вивезли і не утилізували.

31 травня на засіданні уряду було прийнято рішення про виділення 17 млн грн на ліквідацію наслідків надзвичайної ситуації, пов'язаної з тваринними відходами Ковельської філії державного підприємства «Укрветсанзавод».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
НІ казнокраду! Показати IP 17 Липня 2017 21:07
Половину з цих грошей Івахів буде намагатися вкрасти. Шановні земляки-ковельчане: рішуче дамо по рукам казнокраду!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus