USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Як справи у «Волиньторфу» та «Волиньвугілля»? - депутат про кризу в енергетиці

3 Березня 2018 12:05
Волинь може обходитись без "москальського" газу, оскільки має багато лісу, торфу, а також вугілля. Однак, таке успішне підприємство, як Волиньторф завдяки «дєятєлям» змушене думати не про розвиток, а про виживання.

Про це заявив депутат Волинської обласної ради Михайло Імберовський, який переконаний, що за інших умов «Волинь могла би стати прикладом енергонезалежності для усієї України», адже має для цього всі необхідні переваги.

«У нас багато лісу, торфу, а також вугілля, і ми точно можемо обходитись без москальського газу, але для цього потрібні правильні рішення від воістину державних діячів. А з цим у нас проблеми, бо, як виявилось у складний момент, у нас керують «дєятєлі»… Адже на Волині успішне підприємство Волиньторф завдяки таким «дєятєлям» змушене думати не про розвиток, а про виживання. Волинські шахти потерпають від розкрадань, на яких лише за останніми перевірками виявлено зловживань на суму 80 мільйонів гривень. Ліси вирізають, проте громада від цього користі не відчуває… Похоронена започаткована Борисом Клімчуком стратегія на перехід від опалення газом до альтернативних джерел енергії, на які багата Волинь. А ініціативи голови Волинської обласної ради (Ігоря Палиці, – ВН) та депутатського корпусу рубаються в корінь», – наголосив депутат.

На думку обранця громади, аби ситуація змінилася на краще, що на державному рівні, що на Волині, достатньо одного – «щирого вболівання за громаду, а не за утримання при владі, набивання власних кишень, чи за догоджання своїм босам».


Читайте ще: ТРЕТЯ ВІЙНА. ДО ЧОГО ПРИЗВЕДЕ ВІДМОВА «ГАЗПРОМУ» ПОСТАЧАТИ ГАЗ УКРАЇНІ

Нагадаємо, 2 березня у зв’язку з тим, що Росія понизила тиск у транзитному газопроводі, та щоб унеможливити енергетичну кризу, в українській енергетиці запровадили надзвичайний стан.

Окрім того, для економії енергоресурсів до 7 березня на Волині не працюватимуть школи, ДНЗ та державні установи, а також буде понижено постачання тепла в домівки волинян. А в Луцьку рекомендують скоротити робочий день із 9 до 16 години.

Пізніше стало відомо, що Польська нафтогазова компанія (PGNiG ) розпочала екстрені поставки газу Україні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Патріот Показати IP 3 Березня 2018 12:33
Дуже правильно!!! А що ж наш «мачо» з ОДА і його с***ус Свєтка....))))))
Анатоль_ Показати IP 3 Березня 2018 13:34
Той депутатик в шахтах робираеться як я в балете, а тудиже
Газовшик Показати IP 3 Березня 2018 14:46
Гройсман , Порошенко уже два год говорят, что мы слезли с россйской газовой иглы наркомана и пользуемся хохляцким газом , а тут началась газовая ломка и обращение к пастве прикрутить вентиля и снизить температуру в квартирах до минимума . Это что , провокация власти ?
видаліть цього моска до Газовшик Показати IP 3 Березня 2018 17:42
українець, який себе повжає, не називатиме себе хохлом та свій народ
Спочатку Показати IP 3 Березня 2018 16:12
хай прикрутять Адреналіни, Там-Тами, Порти і всякі Сьомі неба.... Ото буде економія. А то економлять на дітях та студентах.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus