USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

На бурштинові родовища Волині прибули додаткові сили поліції. Фото

13 Березня 2017 11:37
На Волинь прибули поліцейські із інших областей України, які забезпечуватимуть правопорядок у місцях незаконного видобутку бурштину в Маневицькому та Любешівському районах.

Зустрів гостей заступник начальника головного управління національної поліції в області Сергій Козак, інформують у прес-службі поліції області.

Поліцейські зустрілися із головами районних адміністрацій, де разом із лісівниками та прикордонниками провели координаційні наради. Після цього, Сергій Козак проінспектував підрозділи поліції, які зараз забезпечують правопорядок у місцях ймовірно незаконного видобутку бурштину на території північних районів області. Він перевірив готовність правоохоронців до несення служби у весняно-літній період, стан їх побутових умов у місцях дислокації. Додаткові сили правоохоронців одразу ж заступили на патрулювання.

«Поліція й надалі забезпечуватиме належний правопорядок у місцях незаконного видобутку бурштину. Нині, в цілодобовому режимі охорону публічної безпеки забезпечує достатня кількість співробітників поліції та лісової охорони. У разі необхідності, оперативно будуть задіяні військовослужбовці Національної гвардії», – зазначив Сергій Козак.

ЧИТАТИ ЩЕ: НА БУРШТИНОВІ РОДОВИЩА ВОЛИНІ ПОВЕРТАЮТЬ СПЕЦПРИЗНАЧЕНЦІВ

Правоохоронцям, які забезпечують правопорядок у місцях ймовірно незаконного видобутку бурштину доставили нові утеплені намети, пристрої для їх обігріву тощо.

Нагадаємо, нацгвардія та бійці інших підрозділів дислокувалися у тих місцях минулого року. Це вилилося у чимало, арештів, сутичок та конфліктів зі старателями.



Як показує досвід, важливо спрямувати сили на організацю легального видобутку бурштину, а не лише зосереджуватися на погоні за копачами у місцях незаконного видобутку.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЛЕГАЛІЗАЦІЯ ВИДОБУТКУ БУРШТИНУ НА ВОЛИНІ: ДОСВІД ДЛЯ УКРАЇНИ

Зауважимо, Волинська обласна рада зробила важливий крок в напрямку легалізації бурштинового бізнесу і цивілізованого видобутку корисних копалин, створивши КП "Волиньприродресурс". 2 лютого, Держгеонадра видали КП чотири спецдозволи на видобуток сонячного каміння. Свого часу голова обласної ради Ігор Палиця запевнив, що до кінця цього року волинський бюджет має додатково отримати мінімум мільярд гривень від видобутку бурштину, «і обов'язково отримає, як би і хто не заважав!» Тут доречно нагадати, що 15 лютого 2017 року близько півсотні правоохоронців взяли участь в обшуку Волинської облради.

Представники «Волиньприродресурсу» налаштовані на конструктивну співпрацю з правоохоронними органами.

ЧИТАТИ ЩЕ: «ВОЛИНЬПРИРОДРЕСУРС» ГОТОВИЙ НАДАТИ УСІ ДОКУМЕНТИ

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
українець Показати IP 13 Березня 2017 16:45
Приїхали знімати податок від нового хазяїна? скільки можна про це молоти як і про митницю

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus