USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Бурштину крадуть на мільйони доларів, а бюджет області - порожній, - Ігор Палиця

9 Вересня 2016 13:27
Область «з гордістю» ділить п'ятивідсоткове перевиконання обласного бюджету, яке становить 13 мільйонів гривень, в той час, як на Волині з 6 гектарів накрали бурштину на 12 мільйонів доларів. На цьому наголосив голова облради Ігор Палиця під час 7-ої позачергової сесії Волинської облради.

З його слів, йому не зрозуміло, чому нікого не цікавить, хто займається незаконним видобуванням, натомість лісову охорону, яка мала б охороняти ліс, бентежить, чому на місця видобутку виїхала комісія, що досліджує нанесену такою діяльністю шкоду.

Як ішлося раніше, легалізація видобутку бурштину завдяки роботі комунального підприємства «Волиньприродресурс» дозволить наповнити бюджет області та розвивати регіон. Проте, будь-які спроби легалізації на місцях, зі слів Ігоря Палиці, наштовхуються на опір центральної влади.

Зокрема, нещодавно під час візиту в Маневицький район комісії, сформованій згідно із рішенням облради задля обстеження наслідків незаконного видобування бурштину, не дозволили здійснювати свою роботу. Як стало відомо, 7 вересня, коли працівники таки спробували обстежити площі, представники лісової охорони, всіляко перешкоджаючи роботі комісії, заборонили їй це робити, мотивуючи тим, що для цього необхідне відповідне рішення профільної комісії райради.

«Я з великою повагою ставлюся до підрозділу «Світязь», до тих хлопців, які віддавали своє життя на сході, але я не розумію, чому не виникає питання: «хто копає?», «чому лісова охорона не займається охороною лісу, який вивозять у неймовірних масштабах. Натомість питають: а чому ви туди поїхали? (йдеться про візит комісії, - ВН). Ми збираємося ділити 5% перевиконаного бюджету. Це 13 мільйонів гривень, тоді, як на 6 гектарах, де незаконно видобувають бурштин, крадуть 12 мільйонів доларів», - заявив голова облради.



ЧИТАТИ ЩЕ: ВОЛИНСЬКИЙ БУРШТИН КОПАЮТЬ ПІД НОСОМ НАЦГВАРДІЇ І «СВІТЯЗЯ»



Нагадаємо, після того, як у липні ГПУ разом зі спецпризначенцями СБУ здійснила у Рівному масштабну спецоперацію під назвою "Бурштин", Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков анонсував спецоперації проти "бурштинової мафії" на Волині та Житомирщині.

ЧИТАТИ ЩЕ: ОБЕРТИ БУРШТИНОВОЇ МАФІЇ ДОРІВНЮЮТЬ ПОТРЕБАМ ВІЙСЬКОВОГО БЮДЖЕТУ УКРАЇНИ

Як повідомлялося, на Волині, варіантом вирішення бурштинових проблем стало створення комунального підприємства «Волиньприродресурс», що працюватиме на умовах спільної діяльності, розподілу прибутку або ресурсів, і, зокрема, контролюватиме видобуток інвесторами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
gfgf Показати IP 9 Вересня 2016 14:07
Головні дійові особи по кришуванні бурщтину - кватирко, колісники, лапін. Все
ще до gfgf Показати IP 11 Вересня 2016 17:39
Шпига основний
цапін Показати IP 9 Вересня 2016 16:14
ну чо ти знов до ігора лізиш
палиці Показати IP 9 Вересня 2016 16:23
бюджет не пустий, а хай щось обласна рада зробить що не копали
патріот Показати IP 9 Вересня 2016 16:48
він там свого завода хоче поставити
патріотка Показати IP 9 Вересня 2016 22:16
Доки Верховна Рада не прийме закону щодо легалізації бурштину, не спростить порядку видобутку - цей безпредєл буде продовжуватися, а сьогодні всі хочуть нагріти руки на бурштині. особливо держ.мужі, тільки селян які там живуть з діда=прадіда не допускають. Може шановній комісії обласної ради їхати в Київ, як Нововолинським шахтарям і вимагати прийняття Закону про бурштин, а не по лісах.. те що там копанок багато не новина, ви легалізуйте законний видобуток а не створюєте фірмочку під себе.
волиняка Показати IP 10 Вересня 2016 17:47
А чому бюджету немає? Он на кожній нараді Гунчик рапортує, як перевиконують бюджет аж хфуфайка завертається, перевиконання яких ще світ не бачив, то куди гроші дівають - все у Київ, як і раніше, шлють, а ті там по офшорах! Не надоїло вам люди таке терпіти???
волинянці Показати IP 10 Вересня 2016 19:47
з обласного бюджету в київ нічого не іде їм там державного вистачає, а от обласний бюджет на місці дерибанят
лісник- Показати IP 11 Вересня 2016 15:04
6 га розкопала навала (7-10 тис.)ікопачів-гостей 11 місяців назад!к.Де Ви були тоді ройки і тузи? Ми вас чекали поки ще не було нацгвардіі і Світязя.Чекали в затишних кабінетах чим все скінчиться(між іншим Гунчик і Шпига приіхали)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus