USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Позов Касарди до Волиньради: екс-директорка «Проліску» вимагає відводу головуючої судді

25 Січня 2019 12:12
Екс-директорка комунального підприємства «Санаторій матері і дитини «Пролісок» Валентина Касарда подала позов до суду з метою визнати недійсним конкурс і протиправним рішення конкурсної комісії щодо визнання переможцем конкурсу на заміщення вакантної посади директора «Проліску» Оксани Бугайчук.

Про це стало відомо під час підготовчого судового засідання 25 січня в Луцькому міськрайонному суді, на якому головуюча по справі суддя Світлана Крупінська повідомила, що Валентина Касарда подала заяву про її відвід.

Нагадаємо, Оксану Бугайчук призначили директоркою комунального підприємства «Санаторій матері і дитини «Пролісок» за результатами відповідного конкурсу на призначення на посаду.

Своєю чергою, на позаминулій сесії Волинської обласної ради депутати Валентині Касарді не продовжили контракт на посаду директорки комунального підприємства «Санаторій матері і дитини «Пролісок». Це пов’язано з тим, що вона організувала приватний бізнес на комунальному майні. Зокрема, було зафіксовано, що на території здравниці здаються 13 дерев’яних котеджів, кошти за які не обліковуються. Також неодноразово виявляли факти продажу алкоголю без акцизних марок у межах санаторію.

Окрім того, на позаминулій сесії депутати створили ревізійну комісію для перевірки фінансово-господарської діяльності санаторію. Однак ревізійна комісія так і не змогла розпочати перевірку підприємства. Натомість Валентина Касарда подала позовну заяву щодо визнання незаконним рішення сесії Волинської обласної ради про створення ревізійної комісії для перевірки здравниці. Волинський окружний адміністративний суд у відповідь видав відмовну ухвалу.

У ході засідання 25 січня головуюча по справі суддя Світлана Крупінська повідомила, що Валентина Касарда подала заяву про її відвід, вмотивувавши її тим, що головуюча по справі «має сформовану думку щодо оцінки доказів, поданих позивачем у справі, та суддею вчинено дії щодо фактичної відмови дослідження обставин справи у суді першої інстанції при розгляді заяви про забезпечення позову, а тому, на її думку, розгляд справи суддею є грубим порушенням суддею принципу об’єктивності, безсторонності та неупередженості судді».

На переконання представника відповідача, Волинської обласної ради, заява про відвід є безпідставною.

Вивчивши клопотання, суд дійшов висновку, що заявлений відвід не ґрунтується на вимогах Статті 36 Цивільного процесуального кодексу України «Підстави для відводу (самовідводу) судді», тому до задоволення не підлягає.

Отож, відповідно до статті 40 Цивільного процесуального кодексу України «Порядок вирішення заявленого відводу та самовідводу», розгляд заяви Валентини Касарди про відвід головуючої по справі передано іншому судді.

Провадження у справі поки зупинено.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus